100 X 100: Phaedra

Het is 1995 en uitverkoop bij Fame in Amsterdam. We spitten door de uitverkoopbakken. Een studiegenoot is in zijn nopjes met Blurs 'The Great Escape', iemand anders met 'The Bends' van Radiohead. Ik ben niet zo hip en ga naar huis met een cd waar ik veel over had gelezen, maar nog nooit gehoord: 'Phaedra'.

In de studentenkamer van een van ons bespreken we onze aankopen. Niemand kent Tangerine Dream. Ouwe meuk, wordt er geschamperd. Ach, denk ik, terwijl ik aan boord van het Tangerine Dream-ruimteschip stap, volgens mij is dit album tijdlozer en baanbrekender dan jullie ooit kunnen vermoeden…

[22] Tangerine Dream – Phaedra (1974) [Spotify] [YouTube] [Discogs]

arnold Woensdag 16 Maart 2011 at 11:56 pm | | 100x100, krautrock | Vier reacties

100 X 100: David Arkenstone

Er is maar weinig voor nodig om mij over te halen een cd aan te schaffen: een intrigerend hoesje, een bijzonder instrument, een specifieke synthesizer of - in dit geval - een landkaart.

In het cd-boekje van David Arkenstone’s 'In the Wake of the Wind' was namelijk niet alleen een uitgebreid fantasy-verhaal te vinden, maar ook een intrigerende kaart. Tijdens het luisteren volgde ik de magische queeste van hoofdpersoon Andolin op de voet: opzwepend, lichtvoetig, majestueus, sereen - new age exotica in optima forma.

Muziek als een vliegend tapijt, geurend naar exotische specerijen. Alleen als je gelooft, stijg je daadwerkelijk op…

[21] David Arkenstone - In the Wake of the Wind (1991) [Spotify] [YouTube] [Discogs]

arnold Zaterdag 05 Maart 2011 at 12:11 am | | 100x100, new-age | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,