The incredibles

We twijfelden tussen 'Bridget Jones II' en 'The incredibles'. De keuze viel uiteindelijk op de nieuwe Pixar. Een gelukkige beslissing bleek later, want 'The incredibles' is een uiterst vermakelijke film die de volle twee uur weet te boeien. Gelukkig mikt regisseur Brad Bird op een iets ouder publiek (nou ja, 'ouder' - laten we zeggen vanaf 9 jaar), want hoewel 'Finding Nemo' een leuke film is, had ik wel het gevoel voortdurend naar een kinderfilm te kijken. 'The incredibles' dendert lekker voort, ziet er prachtig uit en ik heb een paar keer hard moeten lachen. In mijn jeugd verslond ik superheldencomics als Spiderman, de Fantastic Four en de X-Men en het is leuk om al die clich?s voorbij te zien komen, met een Pixar-draai natuurlijk.

En tot slot nog wat te zeuren: het verhaal (superhelden moeten zich aanpassen aan het 'gewone' leven) is wel ietwat magertjes. Gelukkig blijft een expliciete moraal (het blijft een Amerikaanse film) achterwege.

peter Zondag 12 December 2004 at 11:15 pm | | film

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.