Even inkomen

Zo, na een paar hectische dagen heb ik eindelijk weer eens tijd om met een zakje chocopinda's als gezelschap achter mijn log te kruipen. Ik had inspiratie genoeg, maar helaas wat minder tijd. De komende dagen weer wat frequentere updates, dus wees gerust! Om er weer een beetje in te komen: ik ontving een mailtje van Stefan de Jong van de Nederlandse waveformatie Fertile Reality. Of ik misschien genegen zou zijn om een aantal aardige woorden te wijden aan hun optreden op 20 november in het Kasteel te Alphen aan de Rijn (Concertweg 1, kosten: 12,00 euro, deuren open: 20.00 uur, aanvang: 20.30 uur). Tuurlijk. Fertile Reality is een leuk bandje en ze spelen in november in het voorprogramma van And Also The Trees, ook een leuk wave-bandje. Deze Engelse band leek van de aardbodem verdwenen te zijn, maar niets is minder waar en met hun nieuwe album '(listen for) The Rag and Bone man' meldt Also The Trees zich weer aan het new wave-front. Denk ik tenminste, want ik heb het album nog niet gehoord.

En tot slot nog een stukje Fertile Fertile-reclame: ''Fetile Reality opereert in het grensgebied tussen gothic rock, new wave en shoegaze. De band begint in 1994, en in die tijd valt hun muziek ergens halverwege de zware new wave van SWANS, en de spacerock van Hawkwind. Maar al snel verandert de band hun tot eenvoudige popliedjes met een zware melancholieke inslag. In 1998 verschijnt de demo 'Micro', twee jaar later gevolgd door het demo-album 'The longfield battle'. Met hun tweede demoalbum 'The dune of the mill' (2003) weet de groep op kleine schaal succes te boeken en spelen ze in 2004 in het voorprogramma van gothicrock-aartsvaders The Mission en openen ze in 2005 het bekende Utrechtse underground/gothic festival Summer Darkness.'' Op hun site kun je al hun demo's en het prima 'The dune of the mill' downloaden (in 192 kbps).

peter Zaterdag 20 Oktober 2007 at 11:57 pm | | concerten

Eén reactie

Kijk en dat is nou wat terechte positieve aandacht :)

IkEcht, (E-mail ) (URL) - 21-10-’07 10:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.