Araglin Radio

In een grijs verleden heb ik ooit eens wat zitten rommelen met een eigen internetradiozender via Shoutcast. Dat was leuk, maar het zette weinig zoden aan de dijk. Een Shoutcast-zender is eigenlijk alleen leuk als je vaker uitzendt dan één keer per week een paar uur voor een tiental luisteraars. Na een maandje Araglin Radio vond ik het dan ook wel weer welletjes. Fast forward naar een paar dagen geleden. In een vergeten doos stuitte ik op mijn oude Sweex-microfoon. Geinig, dacht ik, handig als ik ooit nog eens wil gaan skypen.

En net toen ik mezelf een hoedje schrok bij het horen van mijn eigen stem, kreeg ik een mailtje van iemand die mijn oude Araglin radio-posts op het spoor was gekomen en vroeg of deze uitzendingen nog ergens te beluisteren waren. En toen viel het kwartje. Waarom sloeg ik niet aan het podcasten? Vol goede moed en niet gehinderd door enige kennis omtrent radiomaken, zocht ik wat leuke nummers bij elkaar, zette vriendin Eva achter de microfoon en sleutelde ik met het gratis programma Audacity een mp3'tje in elkaar.

Al doende leert men en deze eerste Araglin Radio-podcast is dan ook voornamelijk bedoeld als 'testcase', een proefuitzending om eens te zien wat er allemaal mogelijk is. Vriendin Eva zat in eerste instantie wat onwennig achter de microfoon, maar kreeg er gaandeweg steeds meer lol in. Het bleek vooral lastiger dan ik dacht om haar stem goed op te nemen – maar dat kan ook aan de gebruikte microfoon liggen, een el cheapo- exemplaar van de MediaMarkt. Toen L-rs hoorde dat ik aan het podcasten was geslagen, vroeg hij al of ik een antiplopkousje gebruikte – nee, dus. Goed idee voor de volgende keer, in ieder geval.

Deze eerste, een uur durende Araglin Radio-uitzending staat geheel in het teken van easy listening, exotica en een scheutje space age en dat betekent dus muziek en overspannen orgeltjes van onder andere Bert Kaempfert, Yma Sumac, Pérez Prado en Klaus Wunderlich. De complete playlist vind je hier. Het mp3'tje kun je hier downloaden (128 kbps, 59 MB). En nogmaals: het gaat om een eerste probeersel: reacties, commentaar en tips zijn van harte welkom!

peter Zaterdag 03 November 2007 at 11:52 pm | | sponstijd

twee reacties

Klinkt profi hoor!

Prettig beschaafd vermaak voor de zondagavond, die overspannen orgeltjes en funky baslijntjes…

HD, (URL) - 05-11-’07 11:31

Leuk gemaakt hoor! Gaat zo dooiiiir!

Kees Hond, - 08-11-’07 22:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.