Beurs

Genoeg inspiratie en muziek, maar het ontbrak me de afgelopen dagen simpelweg aan de benodigde tijd om uitgebreid achter de pc kruipen. De komende tijd wordt het rustiger en zal ik mijn log weer wat regelmatiger updaten. Hoop ik. Want eerst moet ik aankomend weekend de Mega Platen & CD Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs zien te overleven, volgens kenners de beste muziekbeurs van Europa. Hoewel ik even met de gedachte speelde om deze keer over te slaan, ben ik bang dat ik in ieder geval komende zaterdag doorbreng tussen kilometers oud vinyl en zwijgende mannen van middelbare leeftijd die met een fanatieke blik in de ogen door bakken met lp's aan het ploegen zijn.

Het grote probleem van de Mega Platen & CD Beurs is dat het aanbod zo ontzettend gigantisch groot is dat de moed me al direct in de schoenen zakt als ik de hal met kraampjes binnenstap. Natuurlijk, het is altijd leuk om lp's en cd'tjes te scoren (met als bijkomend extraatje dat je niet om de vijf minuten op een James Last-album stuit), maar een hele dag is wat te veel van het goede. Ik ben veeleer een muziekliefhebber dan een verzamelaar en moet het stellen zonder een missie (dat ene ontbrekende album of dat ene zeldzame singletje). Maar toch, als je na een middag dwalen met een zak vol lp's en cd's thuiskomt, ben je moe maar voldaan.

In ieder geval: tijdens de Mega Platen & CD Beurs kun je diverse tentoonstellingen en exposities bezoeken (zelf ben ik wel benieuwd naar de compilatie van beatfilms uit de jaren zestig, verzameld door sixties expert Frank Dam) en optredens bijwonen van onder andere Cripple Creek Ferry, Stef White, Lucky Fonz III, John Sinclair en CCC Inc. Ik had overigens niet verwacht laatstgenoemde groep ooit nog eens live te kunnen zien. Voor de volledigheid: de tweedaagse Mega Platen & CD Beurs vindt plaats op zaterdag 17 november van 9.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 18 november van 10.00 uur tot 17.00 uur in de Jaarbeurs Utrecht. Entree is 11 euro (of je moet ergens een kortingsbon weten op te snorren).

peter Donderdag 15 November 2007 at 11:54 pm | | overig

vier reacties

Dat probleem wat jij opnoemt heb ik ook als muziekliefhebber. Wat kom je er tegen en met wat ga je naar huis?
Een lijstje meenemen heeft geen nut, want dan mis je weer juweeltjes als je op je papiertje kijkt.
Sterkte in ieder geval en heel veel plezier.
Heb je dat trouwens expres gedaan die woordspeling op het einde. Een pogonofoob zou dus niet naar de beurs gaan, omdat je een kortingsbon moet weten op te “snorren”. ;-)

Peter, (E-mail ) - 16-11-’07 05:03

Ik ga zondag :)(en ook als muziekliefhebber)

Marian, (URL) - 16-11-’07 09:59

Ik dacht dat jij het fijn vond om elke vijf minuten op een James Last-album te stuiten?

Zaterdag ga ik ook ‘even’ langs. Het snuffelen in de bakken vind ik doorgaans net zo leuk als het eigenlijke scoren zelf (‘de jacht is mooier dan de vangst’).

De korting op de entree heb ik al binnen door bij de ANWB een voorverkoopkaartje te halen. Van de besparing kan ik misschien weer een obscure in eigen beheer uitgebrachte EP kopen…

HD, (URL) - 16-11-’07 20:12

Dank voor de reacties! Het is overigens een hardnekkig misverstand dat ik alles van James Last goed vind; 75 procent van zijn albums is ehh… tja, niet bijzonder boeiend. Zijn productie was echter zo groot dat hij (misschien onbewust?) er ook enkele hele fijne lp’s heeft uitgepoept…

Araglin, - 17-11-’07 01:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.