Festival Mooie Woorden 2007

[Ingezonden mededeling:] Dat mooie woorden op vele manieren kunnen verschijnen, bewijst het Utrechtse literaire Festival Mooie Woorden dit jaar voor de vierde keer. Naast vele optredens van schrijvers als Al Galidi, Thomas Lieske, Ronald Giphart en P.F. Thomése, besteedt het festival dit jaar ook veel aandacht aan de rol van mooie woorden in muziek. Mooie woorden zijn vaak de basis van prachtige liedjes. Daarom ook dit jaar veel muziek tijdens Festival Mooie Woorden, uiteenlopend van singer-songwriter/ folk (Paper Tiger, zaterdag/ Edo Donkers, zondag) en cabaretliedjes (Nasja Covers en Michiel Lieuwma, zaterdag) tot Utrechtse hiphop (Rijmtijd, zaterdag).

Echte muziekliefhebbers mogen vooral Ekko met de Avond van het Kippenvel met de Song!Writer! Special niet missen, waarin verschillende schrijvers op zoek gaan naar de perfecte song. Een bijzonder muziekproject is ‘In a Cabin With’: muziekcomposities opgenomen vanuit 'cabins' overal in Europa door Maarten Besseling en gastmuzikanten zoals Thickshag en Erny Green. Tijdens het festival zijn de resultaten te horen. Maar zelf songs leren schrijven of leren rappen kan ook: zaterdag is er een workshop Songwriting van de Nederlandse Popacademie (ROC) en een workshop rap door Meester T van Parnassos.

Eveneens niet te missen: de Club-matinee van 3VOOR12/Utrecht naar aanleiding van het verschijnen van een overzichtsboek over 50 jaar Utrechtse popcultuur: Van the Black Rocking Cats tot Spinvis: Een halve eeuw popmuziek in & uit Utrecht. Optredens van Kluge Leute, ZIMIHC, Mondo Leone (Leon Giesen) én een speciale verrassingsact maken de clubmatinee compleet. Komt dat zien (en horen)! Meer info vind je op de FMW-site of de Mooie Woorden-hyves.

peter Woensdag 21 November 2007 at 11:11 am | | overig

Eén reactie

Knap ongelukkig dat dat gelijk valt met Crossing Border.

Storm, (E-mail ) (URL) - 21-11-’07 12:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.