Star Wars Christmas (reprise)

Kerstalbums zijn er in alle soorten en maten. Vaak gaat het om... tja, inspiratieloze en schaamteloze herhalingsoefeningen, waar weinig lol aan te beleven is. Dat het ook anders kan, bewijst 'The Star Wars Christmas Album'. Dit album uit 1980 overstijgt alle waarde-oordelen en laat je na beluistering met slechts één vraag achter: waarom? waarom in vredesnaam? C-3PO (Anthony Daniels) en R2-D2 wagen zich aan diverse kerstliedjes, ondersteund door acteurs die zich krampachtig proberen voor te doen als robots.

De nummers worden opgeleukt door Star Wars-geluidseffecten die totaal onverwacht opduiken en de teksten zijn ehh... interessant. Alleen al 'Bells, bells, bells... the thing they do is ring. Bells, bells, bells... what happy thoughts they bring!' of het begin van 'What Can You Get A Wookie For Christmas (When He Already Owns A Comb)' zorgen voor samengeknepen billen. Het lijkt alsof de muzikanten alleen de beschikking hadden over een Casio-keyboard en wat klokken.

En om het allemaal nog bijzonderder te maken (alsof een 'zingende' R2-D2 in 'Sleigh Ride' nog niet genoeg is): op enkele tracks is de 18-jarige John Bongiovi te horen, die een heus kinderkoor aanvoert. John Bongiovi? Inderdaad, enkele jaren later zou hij met zijn groep Bon Jovi stadions vullen... 'The Star Wars Christmas Album' heeft wel wat weg van een op hol geslagen aflevering van The Muppet Show, maar ik heb zo het vermoeden dat George Lucas behoorlijk serieus was toen hij zijn goedkeuring gaf voor dit album. Zie voor meer informatie deze minutieuze en hilarische bespreking op i-Mockery. Of beter nog: luister zelf (128 kbps, 32 MB).

Als je op zoek naar bent naar een kerstalbum waarbij zelfs de liedjes van Céline Dion overkomen als Bach-cantates, dan is je queeste hierbij tot een eind gekomen. Tevens uitermate geschikt om je bezoek tijdens de feestdagen tot waanzin te drijven... Jammer is wel dat de lp slechts een half uur duurt. Nu ja, jammer... O ja, voor ik het vergeet: alle Araglin.nl-bezoekers een vrolijk kerstfeest gewenst!

peter Maandag 24 December 2007 at 9:58 pm | | weird

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.