Robert Strating

Als ik een platenzaak binnenstap, moét ik altijd de bak met aanbiedingen doorspitten. Gelukkig kan ik na jaren van oefening en intensieve trainingsweken in de Belgische Ardennen binnen enkele tellen zien wat voor vlees ik in de kuip heb. Aanbiedingenbakken zijn namelijk te verdelen in drie categorieën: cd's die men aan de aan de straatstenen niet kwijt kan (matige verzamelaars, piratenartiesten en geflopte Idols-deelnemers), midprice-knallers (drie voor de prijs van twee - dat soort werk) en albums die niet binnen het straatje van de desbetreffende winkel passen en waarvan de eigenaar geen idee heeft wat hij ermee moet. Het hoeft geen betoog dat de laatste groep het leukste is.

Zo haalde ik onlangs de cd 'Several Feelings' (1990 - zonder streepjescode trouwens) van Robert Strating uit zo'n bak tevoorschijn. Gezien het aanbod (alternatieve rock) was het geen wonder dat Robert in ongenade was gevallen. Terwijl een verliefd stelletje innig in elkaars ogen kijkt en een gouden fontein romantisch klatert, staat op het hoesje vermeld: 'romantic piano and synthesizer melodies'. Dit zou over het algemeen reden genoeg zijn geweest om de cd tot in lengte der dagen een rustige oude dag te gunnen, ware het niet dat de naam van Robert Strating erboven stond. De man die tal van Nederlandse series van muziek heeft voorzien (onder meer 'Medisch Centrum West', 'Ter land ter zee en in de lucht', 'Erotica' en 'Tennis-Report'), met de Tros-tune op de proppen kwam en muziek heeft geschreven voor artiesten als Gert en Hermien, Annie Schilder, Benny Neyman en Corrie Konings.

Strating heeft daarnaast een handvol solo-albums uitgebracht, die gretig aftrek vonden bij programmamakers die op zoek waren naar sfeervolle achtergrondmuziek. De tracks op 'Several Feelings' zijn te rangschikken onder de noemer ehh.. tja, romantische, bij vlagen uptempo pianostukken, met sporadisch geneurie en ge-nanana van Joni en Birgitte de Boer en gitaarspel van Hans Hollestelle. Af en toe hoor je in de verte echo's van Stratings Amerikaanse evenknie Yanni (vooral 'Andromeda' is erg Yanni-achtig), terwijl je bij andere nummers het gevoel krijgt naar de instrumentale versies van hits van Frans Bauer, Spiros of Jannes te luisteren (niet negatief bedoeld overigens). Grappig is dat Strating de complete cd heeft volgespeeld met Roland-apparatuur (voor de liefhebbers: RD1000, D-50, MC500, DEP-8, S330 en S550). Luister zelf (320 kbps, 103 MB).

peter Vrijdag 28 December 2007 at 11:56 pm | | easy-listening

drie reacties

Hallo,
Door een inbraak ben ik oa deze cd van Robert Strating ‘Several Feelings’kwijtgeraakt.Al jaren ben ik op zoek,nergens te vinden!Is er een mogelijkheid om een copie van deze cd van je te krijgen of te downloaden?

Regina , - 03-02-’08 11:24

Tip: klik eens op het linkje in deze entry! Graag gedaan!

Araglin, - 03-02-’08 22:31

Ik kan je een kopie van deze cd Several Feelings verzorgen.
Als je dat wilt dan hoor ik het wel.

Met vriendelijke groet,

Ruud Klokgieter

Ruud Klokgieter, - 29-12-’10 23:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.