Ongein

Hoog tijd voor weer eens wat (al dan niet) leuke links, documentaires en filmpjes om het weekend mee door te komen. Om nu weer een stukje te tikken over Buma/Stemra... Een compleet willekeurige verzameling in willekeurige volgorde: de documentaire 'John Lennon's Jukebox' (over Lennons inspiratiebronnen), creatief met lp-hoezen, Metallica's 'One' op de piano, een drummende robot en 'Sweet Child of Mine' op de sitar.

Verder: een eigenaardige sequencer die je bestuurt met knikkers, de tien belachelijkste black metal-clips ooit, een jonge organiste speelt 'Carry on My Wayward Sun' van Kansas en rockt erop los, de tien dingen die je niet wilt horen in een cd-winkel (aldus Jack Black), mijn stofzuiger klinkt als Chewbacca (die harigerd uit Star Wars), een fraai gemaakte reis door de kosmos, de Bo-Heman Rhapsody, muziek maken met snoepjes (serieus!), een half uur durende compilatie van tekenfilmnintro's uit de jaren tachtig en een dansende kip (kies de muziek en laat de kip dansen met je keyboard of muis).

En dan ben ik er nog niet: musicoloog Robert Garfias heeft prachtige muziek opgenomen en op zijn site gezet (en dan gaat het om ehhh... tja, niet alledaagse muziek: vooroorlogse muziek uit Japan, Nubische muziek en raga's uit India), zeven afleveringen van De Dik Voormekaar Show, de octopulse van Brit Leissler, beatboxen met je fluit, violist Alex Depue leeft zich uit op 'Owner of a Lonely Heart' en 'Smooth Criminal' (hij moet even op gang komen, maar dan gaat ie los) en albumhoezen van de Beatles... gemaakt met Lego.

Tot slot: The Music Cube, een geinig spelletje waarbij je de naam van een album of artiest moet raden aan de hand van een soort rebus, een prachtig schaalmodel van het geldpakhuis van Dagobert Duck, raad het retrospel en het intromuziekje, een Japanse versie van 'Smoke on the Water', een dj op een bruiloft (hilarisch! Uit 'Willy's en Marjetten', een Belgisch satirisch programma), nietsvermoedende metroreizigers worden verrast met een dansje, de onverwachte kanten van Céline Dion, 's werelds eerste en enige groentenorkest en mijn alltime favoriet: een briljante opname van Bert Kaempferts 'That Happy Feeling'.

peter Vrijdag 08 Februari 2008 at 11:54 pm | | overig

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.