Shastro

Ik ken mensen die zichzelf tijdens het werk een extra duwtje in de rug geven door snoeiharde metal of dance te draaien. Zelf word ik altijd enigszins nerveus als ik dergelijke muziek op heb staan terwijl ik me moet concentreren. Het is dan ook de kunst om iets op te zetten dat de ruimte vult, zonder te overheersen, de aandacht te vragen of te vervallen in Brian Eno-achtige vaagheid. Met andere woorden: een ontspannen muziekje, bijvoorbeeld het album 'Kalimba Moon' van Shastro.

Geen new age-Duitser deze keer, maar een new age-Italiaan. Ik kocht deze cd ooit eens omdat ik in het cd-boekje zag dat Karunesh en Anugama (wél twee new age-Duitsers) zijdelings een vinger in de pap hadden. Dus dan moet het wel snor zitten. 'Kalimba Moon' bevat negen instrumentale tracks, die als een zwoel lentebriesje uit je speakers wapperen. Het heeft eerlijk gezegd allemaal niet zo heel veel om het lijf, maar Shastro slaagt er wonderwel in om een bijzonder relaxte sfeer te creëren, waarbij je als vanzelf je strandstoeltje uitklapt, de schaduw van een kokosboom opzoekt en voorzichtig nipt aan je cocktail terwijl de zon langzaam ondergaat. Zacht kabbelende exotische ritmes, fluit, saxofoon, akoestische gitaar en af en toe een woordenloos meezingrefreintje – totaal ontspannen.

Over Shastro kon ik niet heel veel achtergrondinformatie vinden. ''The development of his unique musical style evolved over many years during his frequent visits to other countries such as Spain, Turkey, Africa, South America and India. These journeys were inspired by a spiritual search that led him to experience meditation in India and creating music for various meditation techniques'', zo lees ik de site van het door hem opgerichte Malimba Records. Ach, soms moet je niet al te veel willen researchen en zeker niet als je eindelijk weer eens een stukje voor je weblog aan het tikken bent. Luister zelf: 'Kalimba Moon' (74 MB, 320 kbps).

peter Vrijdag 18 April 2008 at 12:07 am | | new-age

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.