Torrent

Een enthousiast torrent-gebruiker ben ik nooit geweest. Als ik een film wil zien, ga ik wel naar de videotheek. En wat betreft muziek was het altijd een kwestie van geluk of het album dat je zocht in de lijsten voorkwam. De heksenjacht op BitTorrent-sites die momenteel aan de gang is (en waarbij het populaire Suprnova.org het onderspit moest delven), is, gezien vanuit het oogpunt van de muziek- en filmindustrie, begrijpelijk, maar het is dweilen met de kraan open. Er zijn inmiddels tientallen nieuwe torrent-sites opgedoken (vaak met de nodige irritante popups, hoewel TorrentSpy en TorrentSearch nog wel aardig zijn) en ook Google wordt ingezet als torrent-zoeker. Het wordt de huis-tuin-en-keuken torrenter echter niet gemakkelijk gemaakt, en wellicht hopen de diverse antipiraterijorganisaties dat de gebruiker uit frustratie de handdoek in de ring gooit. Totdat er weer een nieuw p2p-programma opduikt natuurlijk.

Araglin Vrijdag 24 December 2004 at 11:48 pm | | sponstijd

vijf reacties

Voor die tijd heeft Brein al wel bij jou aangeklopt hoor, met al je mp3-links 8-)

Zerocool, - 25-12-’04 12:43

Linken is toch niet verboden? ;-)

Araglin, - 25-12-’04 22:42

Voor films ga ik nog altijd het liefste naar de bios (lees: filmhuis), zelfs al zou ik thuis een megacinemasurroundbreedbeeldset hebben…
De meeste muziekjes die ik wil downloaden (lees: voorbeluisteren) vind ik wel via Soulseek…

HD, (URL) - 26-12-’04 12:31

Tegenwoordig is OOK linken al omstreden hoor 8-) zie: http://www.nu.nl/news.jsp?n=286037&c..

Zerocool, - 27-12-’04 22:23

Dus als ik link naar de nieuwe U2 (http://www.hignett.org/music/How%20To%20Dismantle%20An%20Atomic%20Bomb/) dan mag dat niet? ;-) Voor zover ik weet is het downloaden van muziek (ongeacht de bron) nog steeds legaal, alleen het aanbieden is strafbaar. Ik bied niets zelf aan, en daarbij: ik verwijs alleen maar, je moet zelf de tracks downloaden. Of spoor ik nu aan tot iets strafbaars? Zo van: kijk, daar staat een fiets zonder slot. Goh, tjonge. Mooie fiets zeg. Ik heb alleen al een fiets… Ach, we zien wel waar het schip strandt.

Araglin, - 27-12-’04 22:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.