Eppo is terug!

In mijn jonge jaren (ahum) heb ik ettelijke kilometers aan strips verslonden. Hoog opgestapeld liggen op zolder bij mijn ouders talloze albums van Storm, Thorgal, Billie Turf, Douwe Dabbert, Sjors & Sjimmie en noem het maar op. En aangezien mijn vader zelden iets weggooit, moeten er als goed is, ook nog stapels jaargangen van Pep, Eppo, Wordt Vervolgd en Donald Duck te vinden zijn.

Maar dat was vroeger, want eigenlijk lees ik nu nauwelijks nog strips. Af en toe een Donald Duck of een Rode Ridder, maar daar blijft het bij. Soms stap ik goedgehumneurd een stripwinkel binnen, om dan gelijk een acute aanval van 'stripstress' te krijgen: het aanbod is te groot, te overweldigend. Waar moet je als roestige liefhebber mee beginnen? Ik blader meestal wat prachtig vormgegeven hardcovers door, vaak deel 6 van een of andere serie, om uiteindelijk met lege handen de winkel te verlaten.

Afgelopen zaterdag struinde ik wat rond in de Strip en Lectuurshop (Oude Gracht 194, Utrecht) toen ik opeens een bekend stripfiguur zag. Hee, verrek, is dat niet? Inderdaad: Eppo is terug! Het legendarische stripblad uit de jaren tachtig is nieuw leven in geblazen. Hoofdredacteur Rob van Bavel maakte zijn Eppo-plannen in de zomer van vorig jaar al bekend, maar dat is helemaal langs me heen gegaan. En tjonge, het eerste nummer is een gigantische flashback naar mijn jeugd: nieuwe (vervolg)verhalen van Storm, Agent 327, Franka, De Partners en korte strips van Eppo, De Stamgasten en Flippie Flink. Het zijn niet alleen oude bekenden: bekende tekenaars als Lector en Jean-Marc van Tol doen eveneens een duit in het zakje. En als ik de site mag geloven, wordt het er alleen maar leuker op.

Eppo verschijnt tweewekelijks en Van Bavel heeft van uitgeverij Sanoma de toezegging gekregen dat dit jaar (25 nummers) in ieder geval wordt afgemaakt. Eppo is onder andere te koop bij de Bruna, Ako, Primera en gratis als je voor tien euro bier koopt bij Mitra (huh?). Enige nadeel is wel dat de prijs voor een los nummer wat aan de hoge kant is: 3,95 euro voor 36 pagina's. Daar staat tegenover dat er amper reclame in staat. Eindelijk weer eens onbezoldigd strips lezen!

peter Maandag 02 Februari 2009 at 12:32 am | | overig

twee reacties

Hoi Araglin, even een vraagje: Die stapels strips op zolder, hoe is daar de kwaliteit van…?
Ik ben nl best ge?nteresserd om wat van je over te nemen, mocht je er niets meer mee doen.
Laat maar even weten of we tot overeenstemming kunnen komen…
Groetjes, Mischa.

mischa, (E-mail ) - 05-02-’09 14:22

Haha! Nee, dank je, ben een muziek- en stripverzamelaar! ;-)
Mocht je je strips ooit wegdoen, stuur me dan ff een mailtje, want ik ben benieuwd! :-)

mischa, (E-mail ) - 05-02-’09 22:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.