Bandcoach

Ik ken niet zoveel mensen die nog muziekbladen lezen. Ik zie nooit iemand in de trein of in de bus een Oor doorbladeren of aandachtig de Uncut, LiveXS of Rolling Stone bestuderen. En hoewel de markt voor muziektijdschriften in zwaar weer verkeert, zit er blijkbaar nog voldoende rek in. Het oppervlakkige niemendalletje Off The Record (je moet er nog voor betalen ook) bestaat na een jaar nog steeds, en dat geldt ook voor wereldmuziektijdschrift Mixed (nu gefuseerd met concurrent Beyond) en ik zag dat ook Revolver nieuw leven is ingeblazen – en dan sla ik nog een handvol tijdschriften over.

Dit zijn allemaal bladen voor de muziekliefhebber. (Amateur)muzikanten kunnen hun hart ophalen met bijvoorbeeld De Girarist en Slagwerkkrant. En vanaf april ook met Bandcoach, een initiatief van Fred Meijer. Bandcoach moet een vakblad voor muzikanten worden, die alles willen weten over de inhoudelijke kant van muziek maken. 3Voor12 tekent uit de mond van Meijer op: ''Het magazine gaat over muziek maken in het algemeen en dan vooral qua inhoud, dus over akkoordenleer, techniek en vooral ook samenspel. Want dat is immers waar het om gaat, als je in een band speelt."

Geïnteresseerden kunnen via de site een gratis exemplaar bestellen en daarna hoopt Meijer natuurlijk dat er abonnement uit voortvloeit. ''Voor zo’n 60 tot 70 euro - daar ben ik nog niet helemaal uit – ontvang je het blad dan zo’n vijf keer per jaar'', aldus de kersverse hoofdredacteur. 70 euro voor 5 nummers? Toe maar! Voor dat bedrag krijg je er wel een dvd bij. Bandcoach zul je niet in de winkel aantreffen; Fred Meijer houdt alles in eigen beheer en wil voorlopig nog niet in zee gaan met bijvoorbeeld Betapress: ''Ik wil in eerste instantie zelf de toon van het blad zetten”, zegt hij. “En op deze manier kan ik de kosten laag houden.''

Nu ben ik geen muzikant, maar vind het wel interessant om af en toe eens een kijkje in de keuken te nemen – net zoals ik af en toe de HVT doorblader (een tijdschrift bedoeld voor audiofielen) om mezelf te verbazen over de gigantische bedragen die voor audioapparatuur worden neergeteld. In ieder geval: hier alvast een voorproefje.

peter Donderdag 05 Maart 2009 at 01:04 am | | overig

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.