Einde voor WahWah?

Het is niet zo dat ik elke drie maanden in mijn slaapzak voor de deur van de boekwinkel lag om als eerste het nieuwe nummer van WahWah in huis te halen, maar ik heb alle nummers van het muziektijdschrift in boekvorm wel netjes in de kast staan. Het laatste nummer (een themanummer over blues onder leiding van gasthoofdredacteur Johan Derksen) verscheen afgelopen najaar en zo langzamerhand werd het tijd voor een nieuwe editie – die uitbleef.

Een bezoekje aan de WahWah-site leverde weinig op; de pagina is al ruim een half jaar niet bijgewerkt en ook op de site van uitgeverij Nieuw Amsterdam is weinig nieuws te vinden ('WahWah verschijnt vier keer per jaar'). Zou men de stekker er hebben uitgetrokken? Na enig zoekwerk stuitte ik op een nieuwsbrief van tijdschriftendistributeur Aldipress, waarin ik las dat WahWah voortaan nog maar één keer per jaar zal verschijnen.

Ik klikte door naar dit artikel in de Volkskrant om vervolgens mijn vermoeden bevestigd te zien: tegenvallende verkoopcijfers. ''Popmuziek blijkt een lastig thema'', aldus Jasper Henderson, redacteur van uitgeverij Nieuw Amsterdam. ''Wie van Ajax houdt, houdt van al het voetbal. Vandaar dat Hard Gras een succes blijft. Maar wie van hiphop of rap houdt, háát meestal oude rock of country, hoe goed daar ook over geschreven wordt.''

Dat kan wel zo zijn, maar ik heb veeleer het gevoel dat de WahWah-redactie het schip is ingegaan vanwege de nogal veilige keuze van de verhalen en thema's - echt spannend wordt het nooit. Leuk hoor, zo'n themanummer over Jeff Buckley, maar als je, zoals ik, niet zoveel hebt met deze singer-songwriter, ben je er snel doorheen. Geef mij maar de versnipperde, van alles wat-aanpak. De redactie (Thomas Verbogt, Jan Kuitenbrouwer en Peter Buwalda) is volgens mij ook opgestapt, want het WahWah-nummer dat dit najaar het licht moet zien, wordt samengesteld door gasthoofdredactrice Janine Jansen. Inderdaad, de violiste. En dat houdt dus ongetwijfeld een themanummer in over klassieke muziek. Mmmm... het lijkt me stug dat dit onder de WahWah-vlag gebeurt. Komt er dan alsnog een 'regulier' dik nummer, of betekent dit defintief einde verhaal?

peter Zaterdag 06 Juni 2009 at 12:24 am | | nieuws

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.