Plaatjes draaien

Zo, eindelijk weer eens tijd voor een stukkie. Dit weekend bevond ik me voornamelijk achter de draaitafels tijdens het eerste Amateur Kunst Festival in Utrecht, dat niet geheel toevallig werd georganiseerd door vriendin Eva (en ze heeft het meer dan uitstekend gedaan!). Drie dagen lang achter elkaar de huis-dj uithangen en interessant rondsjouwen met grote speakers en meters kabel. Ahum.

Het lijkt wel alsof ik heel geleidelijk een alternatieve carrière aan het opbouwen ben: de afgelopen tijd draaide ik toch wel om de week tijdens een of ander (relatief kleinschalig) feestje. Erg leuk om te doen. Overigens stelde dit niet al te veel voor. Het is niet zo dat ik als een ware Tiësto urenlang live sets naadloos en dampend in elkaar liet overvloeien, met een scheef oog de groupies in de gaten houdend. Nee, ik was aan het knutselen met twee cd-spelers en een mengpaneel.

Mijn opdracht luidde in de meeste gevallen 'gezellige muziek waar je zo lekker op kunt dansen' en dat houdt dus automatisch in dat ik standaard mijn twee 'Corné Klijn's Disco Classics' dubbelaars in de cd-koffer had liggen. Je kunt namelijk nog zo je best doen, Earth, Wind & Fire werkt altijd. Ik las ooit in het gratis muziekblaadje Live XS een interview met een dj, die behoorlijk zat af te geven op collega's die precies draaien wat het publiek wil horen. Stel je voor! Het is juist de bedoeling om de mensen op te voeden en met nieuwe muziek in aanraking te laten komen.

Voor beide standpunten valt wel wat te zeggen, maar ik ben bang dat ik toch in eerste instantie ga voor de volle dansvloer en niet vies ben van verzoekjes. Als het eenmaal loopt, gooi ik er altijd wel wat Bert Kaempfert en Perez Prado doorheen – puur voor mijn eigen plezier, want de hele avond gezellige kneiters, beukende trance en Top 40-hits hou ik ook niet vol. Maar goed, de komende dagen wordt het weer wat rustiger (pas op 26 juni tijdens de eerste editie van Nouveau Noir ga ik weer aan de bak, en draai ik fijne wave, batcave en synthpop – komt allen!), en kan ik eindelijk Araglin.nl voorzien van verse stukjes. Iemand trouwens nog suggesties voor de cd's die ik moet gaan aanschaffen met mijn gestaag uitdijende voorraad entertainmentbonnen?

peter Dinsdag 16 Juni 2009 at 12:31 am | | overig

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.