Nouveau Noir: vanavond!

Wie niet weet wat hij of zij vanavond (26 juni) moet doen: kom naar Nouveau Noir, een nieuwe alternatieve dansavond die name gericht is op dansbare undergroundmuziek. Niet de hele avond met je biertje aan de kant van de zaal hangen of depri ‘dubbeltjes rapen’, maar lekker met de voeten van de vloer. DJ Araglin zorgt ervoor dat je je geen moment verveelt! Wave, synthpop, dark alternative, gothic rock, shoegaze, batcave, new romantic - alles uit heden en verleden passeert de revue.

Als slagroom op de taart staan er elke editie één of twee bands op het podium. Tijdens de eerste editie kun je genieten van optredens van de Nederlandse wave-bands Fertile Reality en Zwarte Poëzie. Fertile Reality timmert al sinds 1994 aan de weg met een eigenzinnige mix van wave, postpunk en gothic-rock. In maart verscheen hun vierde album 'No Moon At All', die zonder uitzondering positief werd ontvangen. De vijfkoppige band stond onder meer in het voorprogramma van The Mission en The Cold en staat garant voor een sfeervolle en uitstekende liveshow.

De jonge Utrechtse formatie Zwarte Poëzie laat zich inspireren door donkere sound van onder meer The Cure, Joy Division en Placebo. Bijzonder zijn de intrigerende Nederlandstalige songteksten van zanger en oprichter Edwin van der Velde. In het najaar van 2008 zag het mini-album 'Grijs Verleden' het licht, waarmee Zwarte Poëzie zich in één klap op de Nederlandse undergroundkaart zette. De eerste editie van Nouveau Noir vindt plaats in oefenstudio dB's aan de Cartesiusweg in Utrecht, de entree bedraagt slechts 7 euro. Zie voor de affiche en meer informatie deze pagina.

peter Vrijdag 26 Juni 2009 at 4:50 pm | | concerten

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.