Draaien

DJ Araglin komt naar je toe deze zomer! Om maar eens een ouwe Veronica-slogan van stal te halen. Afgelopen weekend stond ik namelijk in hartje Friesland achter de draaitafels, waar ik voor een uitzinnige menigte een opzwepende live set in elkaar aan het knutselen was - nou ja, eigenlijk was ik in Friesland voor een bruiloft en was ik door de bruid en bruidegom gevraagd om wat gezellige muziekjes te draaien tijdens het feest 's avonds en bestond mijn draaitafel uit een versterker waar ik mijn notebook op had aangesloten. Ik stond weggestopt tussen het koffiezetapparaat en een spoelbak en had de grootste moeite de dansvloer vol te krijgen. Vriendin Eva heeft weliswaar al aan een halve toon genoeg, maar het is natuurlijk zaak om meer mensen aan het dansen te krijgen - ook al is het buiten op het terras nog zo lekker weer.

Aanvankelijk draaide ik wat niets-aan-de-hand dingen, om langzamerhand over te schakelen op de laatste hits, fijne meestampers en 'hippe kledingzakenmuziek' (zoals Eva het kernachtig verwoordde). Echt veel resultaat boekte ik niet, en het werd dan ook tijd voor zwaarder geschut: onvervalste discoklassiekers. Want zeg nu zelf, wie kan er stil blijven staan op de klanken van Earth, Wind & Fire, KC & The Sunshine Band of The Jackson 5? Nou, een heleboel mensen, zo bleek, want tot mijn verrassing gebeurde er helemaal niets (afgezien dan van vriendin Eva, die een vriendin had opgetrommeld en nog altijd de dansvloer onveilig maakte).

Gelukkig ben ik niet voor één gat te vangen en na de nieuw aangeschoven (voornamelijk mannelijke) bruiloftsgasten eens grondig te hebben bestudeerd, besloot ik het over een andere boeg te gooien met 'Thunderstruck' van AC/DC. En zie, zag ik daar enkele hoofden lichtjes heen en weer gaan? Ik twijfelde vervolgens een fractie van een seconde, maar besloot toen om snoeihard 'Luie flikker' van Jovink en de Voederbietels erin te slingeren. Een goede keuze, al zeg ik het zelf, want direct stroomde de dansvloer vol met enthousiaste headbangers, en maakte ik nieuwe vrienden die enthousiaste verhalen vertelden over Zwarte Cross, dat een week of wat eerder had plaatsgevonden (wist ik veel), en me probeerden vol te gieten met bier. En vanaf dat moment was de rest van de avond (en nacht) een eitje. Kortom, met Jovink maak je vrienden!

peter Donderdag 20 Augustus 2009 at 01:04 am | | overig

drie reacties

Geweldig verhaal! Gelukkig had je ‘Luie flikker’ op je laptop staan; dat was mij niet gelukt… Welke hippe kledingzakenmuziek en niets-aan-de-hand dingen draaide je zoal?

musicfreak, (E-mail ) (URL) - 20-08-’09 07:22

Ik begon met wat achtergrondgeneuzel (beetje lounge en dergelijke), om langzaam wat meer de Top 40-kant op te gaan (The Killers, Pitbull, Lada Gaga, Bob Sinclair), die ik naadloos afwisselde met zomerse klassiekers, wat rock op verzoek en een scheutje trance. Met andere woorden: een beetje aftasten en voor ieder wat wils. ;-)

Araglin, - 20-08-’09 10:50

Ik snap ‘m! Het blijft altijd lastig, voor anderen draaien. Ik ben soms nog te veen een soort zendeling, wil anderen laten horen welke heerlijke liedjes ik ontdekt heb. Maar de dansende menigte wil soms alleen maar bekende klanken horen…

Martijn, (URL) - 21-08-’09 06:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.