Barbarella

Wie wel eens 's nachts heeft zitten zappen langs de commerciële zenders, zal ongetwijfeld met een van verbazing opgetrokken wenkbrauw langs de vele sekscommercials en zogenaamd erotische praatprogramma's zijn gekomen. Achteloos word je met de ene na de andere blote borst om de oren geslagen. Het is grappig om te zien hoeveel er in ruim twintig jaar is veranderd. Voor de hoeveelheid vrouwelijk naakt die je nu in een kwartiertje over je heen gestort krijgt, moest je vroeger een maand wachten.

In 1987 startte Veronica namelijk met het beruchte en spraakmakende soft-erotische programma PinUp Club, bedacht en geproduceerd door Jef Rademakers. Iedereen sprak er schande van, tot in de Tweede Kamer aan toe - maar tegelijkertijd stemden talloze kijkers maandelijks trouw af op een half uurtje redelijk onschuldig bloot vermaak, want zo heel veel stelde het nu ook weer niet voor.

Het derde seizoen van de PinUp Club opende met het onweerstaanbaar vrolijke 'We Cheer You Up (Join The Pin Up Club)', uitgevoerd door drie schaars geklede dames: Angela Vermeer (ex-Paolo Passionato & The Pennies From Heaven, ex-Blizz), Leslie (ex-Toy Toy) en Ingrid (ex-The Loving Angels). Het nummer werd in 1989 op single uitgebracht en knalde direct door naar de vierde plaats in de Top 40. In allerijl werd het album 'Sucker For Your Love' (1990) in elkaar gesleuteld, dat een schaamteloze potpourri bevatte van een handvol eigen liedjes, afschuwelijke covers en 12 inches. Het geinige, niets om het lijf hebbende titelnummer (een cover van Toto Coelo's 'Dracula's Tango') belandde vervolgens nog in de Tipparade, en in Nederland en - vreemd genoeg - Finland waren de drie meiden heel eventjes erg populair (en graag geziene gasten in discotheken natuurlijk).

Toen opvolger 'Don't Stop The Dance' genadeloos flopte, het intern begon te rommelen en de Barbarella-sound links en rechts werd ingehaald, viel zachtjes en geruisloos het doek voor de drie meiden. Wat er met Leslie en Ingrid is gebeurd heb ik niet weten te achterhalen, maar Angela heeft zich ontpopt tot een redelijk succesvolle liedjesschrijfster en sessiezangeres. En als puntje bij paaltje komt, luister ik liever naar 'Sucker For Your Love' (320 kbps, 110 MB), dan dat ik me manmoedig langs al die treurige seksreclames worstel...

peter Dinsdag 29 September 2009 at 12:51 am | | 80s

vier reacties

Wederom. Dankjewel.

Voor dit pareltje.

Mattie, (URL) - 01-10-’09 12:42

Ja….Dat programma deed in Nederland veel stof opwaaien hahahaha…
In de jaren 90 in Nederland gevolgd door ‘Sex voor de Buch’ met menno Büch…….

Frank Jansen, - 07-02-’10 10:22

Vannacht tijdens de nachtdienst hebben wij kostelijk moeten lachen om oude afleveringen van de Pin-Up Club.
Een collega van mij heeft wat afleveringen op de kop kunnen tikken.
Prachtig om te zien hoeveel stof dit programma vroeger deed opwaaien. Sommige items zijn in Koffietijd nog erotischer als in de Pin-Up Club.
Het is op veel momenten gewoon komisch hoe dubbelzinnig de teksten moesten worden uitgesproken en uitgebeeld.
Pure nostalgie, met wel hele mooie muziek. Als je van Italo houd natuurlijk.

Peter , (E-mail ) - 13-04-’10 05:57

wie weet hoe ik in contakt kan komen met barbarella voor een foto met handtekening

laat het even weten dankje

gerben van den bosch, - 26-02-’13 10:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.