Nouveau Noir III

Liefhebbers van wave, gothic(rock), en ‘dark alternative’ hebben vrijdag 6 november natuurlijk vrij gehouden, want dan vindt de derde editie plaats van Nouveau Noir! Een nieuwe alternatieve dansavond in Utrecht, die name gericht is op dansbare 'undergroundmuziek'. Niet de hele avond met je biertje aan de kant van de zaal hangen of depri ‘dubbeltjes rapen’, maar lekker met de voeten van de vloer.  Wave, synthpop, dark alternative, gothic rock, shoegaze, batcave, new romantic - alles uit heden en verleden passeert de revue.

Als slagroom op de taart wordt het podium deze keer onveilig gemaakt door de Rotterdammers van Jugend, krijgt dj Araglin versterking van de bekende underground-dj Traktor X (bekend van H.E.R.R.) en alsof dit alles nog niet genoeg is, kun je genieten van een expositie van Dageraad Donker, oftewel de prachtige, sfeervolle, magisch-realistische foto’s van Frank Wiersema.

Militante Body Rock - zo wordt de muziek van Jugend vaak omschreven. Onder het dwingend ritme van knallende zweep en stampende laars ontstaat een geraffineerde mix van punk, avant-garde, wave en dance. De muzikale branie van Jugend wordt gecomplementeerd door uitdagende songteksten en podiumuitstraling die zich laten kenmerken door een voorliefde voor propaganda, ontaarde kunst en vleselijke lust. In juni 2008 verscheen de mini-cd Nightstick. De groep werkt momenteel aan het langverwachte debuutalbum. Nieuwsgierig geworden? Bezoek hun site en/of MySpace-pagina!

Fotograaf Frank Wiersema studeerde biologische psychologie in 2007, en startte in 2008 met een opleiding aan de Fotoacademie Amsterdam. Aan zijn interesses in neurowetenschap en kunst ligt dezelfde passie ten grondslag; het aftasten van de diepste krochten van de menselijke beleving. Vervreemdende, kille of surreële beelden gaan een huwelijk aan met droom, nachtmerrie of donkererotische fantasie. Welkom in de duistere wereld van Frank Wiersema - neem alvast een kijkje...

De derde editie van Nouveau Noir vindt plaats in oefenstudio dB's aan de Cartesiusweg in Utrecht (pal naast NS Station Zuilen) en de entree bedraagt slechts 6 euro! Zie voor de flyer en meer informatie deze pagina. Of bezoek de Nouveau Noir-MySpace. Tot vrijdag!

PS. Wie komt en mij een printje van Araglin.nl kan laten zien, trakteer ik op een biertje!

arnold Donderdag 05 November 2009 at 12:24 am | | concerten
Gebruikte Tags: , , ,

zes reacties

Dit lijkt me best gaaf, alleen het is voor mij net even te ver weg om even heen te wippen :S

uhm gaan jullie nog touren?? :P

Gehenna, - 05-11-’09 10:50

Nou, er worden al wat voorzichtige contacten gelegd, dus wellicht ooit… Waar zou de reis dan naar toe moeten? ;-)

Araglin, - 05-11-’09 11:22

Gaat me niet lukken morgen, maar ik zal vanavond in Café België wel naar je poster kijken.

yak, (URL) - 05-11-’09 11:24

@Yak: Nouveau Noir-posters zijn er niet in Café België (misschien een verdwaald A4’tje – of die van de eerste editie moet er nog hangen), als het goed is, liggen er wel flyers – dan moet je die maar goed bekijken… ;-)

Araglin, - 05-11-’09 11:55

Ik zag het ja, de poster dan en dan natuurlijk vooral niet. Naar flyers heb ik uiteraard niet gezocht…

yak, (URL) - 10-11-’09 07:06

@Araglin
Naar het pittoreske Erica (Drenthe) :)
maar ergens in de buurt lijkt me ook prima hoor :P

Gehenna, - 10-11-’09 11:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.