Jingle Bell met Araglin.nl (2)

Het gaat niet zozeer om Kerstmis, als wel om de weg naar Kerstmis – om maar eens een nieuw spreekwoord te introduceren. En daarom op Araglin.nl de leukste kerstalbums - ik ben namelijk al weken in de stemming! Veel mensen haten het en zeggen: 'Weg met easy listening in de supermarkt en kerstmuziek in de binnenstad. Bah! Daar doe je ons geen plezier mee!' En even later, op de fiets met de muts over de oren getrokken, de cadeautjes in de tas, fluiten ze opgewekt 'White Christmas' in de Bing Crosby-uitvoering. Ik bedoel maar...

Kerstmuziek is er in allerlei soorten en maten, variërend van smaakvol en ingetogen tot uitbundig en bijzonder gezellig. En dan heb je nog 'A Rubber Band Christmas' (2000) van Jeff St. Pierre en Phillip Antoniades - dat gemakkelijk een eigen categorie opeist. Dat de twee vrienden een hele cd met kerstliedjes hebben gemaakt is niet zo bijzonder, wel het feit dat ze dit slechts elastiekjes als instrumenten gebruikt (hoewel er af en toe een nietmachine of een perforator opduikt).

Het idee was in eerste instantie geboren uit pure verveling en bedoeld voor een persoonlijke kerstkaart, maar aangezien de ontvangers zo enthousiast reageerden, besloten St. Pierre en Antoniades de tracks op cd uit te brengen. Bekende kerstliedjes zijn teruggebracht tot hun naakte essentie (je hoort vaak alleen het geplingplong van een elastiekje) en het is verbazingwekkend hoe herkenbaar de liedjes nog steeds zijn. Alleen al de tracklisting is een belevenis op zich: Rubber Bells, Rudolph The Rubber Nosed Reindeer, Ring Rubber Bells, Little Rubber Boy, Deck The Halls With Rubber, Feliz Rubberdad, Rubber, Oh Rubber Tree, God Rest Ye Merry Rubbermen, Rubber Ride, Rubber Clause is Coming To Town, Rubber To the World, Rubber Bell Rock en Rubber Night.

Toegegeven, veertien rubberliedjes zijn wel wat veel van het goede, maar gelukkig duurt het album slechts een half uurtje. Een lang en uitermate ongemakkelijk half uurtje, dat wel. 'A Rubber Band Christmas' is te vinden via deze entry van WFMU's Beware of the Blog. Gaat het downloaden niet snel genoeg, dan heb ik deze Rapidshare-link (192 kbps, 33 MB) in de aanbieding.

arnold Vrijdag 11 December 2009 at 12:35 am | | weird
Gebruikte Tags: ,

vier reacties

Geweldig! Hoe vind je ze..

Marcel, - 11-12-’09 08:52

Hij schoot me opeens te binnen: Woody Phillips – A Toolbox For Christmas .. gespeeld op…. gereedschap , jawel. En beter dan die elastiekjes…

http://www.gourd.com/toolbox.html

Ik was vergeten dat ik ‘m ooit ergens opgeduikeld had.

Marcel, - 16-12-’09 22:24

Wow! Dit is meer dan een kerstalbum – dit is pure genialiteit! Heb je heel misschien het volledige album in de aanbieding? De samples klinken bijzonder intrigerend….

Araglin, - 16-12-’09 23:49

Ziehier http://www.mediafire.com/?2n52wmn1zwd

Marcel, - 17-12-’09 13:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.