Platenbeurs 2010

Afgelopen weekend vond in de Utrechtse Jaarbeurs de 33ste editie plaats van de Mega Platen & CD Beurs en vanzelfsprekend was ik van de partij - wat is er immers leuker dan uren door bakken met cd's spitten? Ik hád een keurige lijst (of een notebookje met Excel) en een handzaam platenspelertje mee kunnen nemen, me manmoedig en nauwgezet door vele kilometers vinyl worstelend. Hád gekund. In plaats daarvan liep ik vrolijk pompommend langs de tientallen kraampjes, de stands mijdend waar het te druk was of waar diep voorovergebogen mannen (het zijn altijd mannen) met uitpuilende rugzakken de groeven van lp's aan het bestuderen waren.

Ik heb het al vaker gezegd: ik ben geen verzamelaar, maar een liefhebber. En zonder een greintje stress en met een gestaag uitdijende tas met cd's, liep ik dan ook door de immense hal, af en toe op een koopje stuitend (Leon Verdonschots meer dan vuistdikke muziekverhalenboek voor 5 euro bij de Oor-stand kan niemand laten liggen, toch? Of anders 'Farscape' van Klaus Schulze en Lisa Gerrard voor 6 euro?). En zoals altijd viel het me op dat het aanbod weliswaar ontzettend groot is, maar dat het aangebodene valt te omschrijven als 'meer van hetzelfde': metal, psychedelica, de onvermijdelijke Elvis-, Beatles- en Rolling Stones-fanclubs, sixties en af en toe een prog-standje.

Je hoort mij overigens niet klagen, want dat houdt in dat in de bakken op de grond soms new age, elektronica en andere wazige shit was te vinden, die toch niemand wil hebben. Tot mijn verrassing ontwaarde ik overigens één kraampje met neofolk, martial, dark ambient en meer van dat duistere fraais. Ik geloof niet dat de standhouder in kwestie veel klanten had en vrees het ergste voor de volgende editie.

Ik ben in ieder geval in mijn nopjes met onder andere cd's van de Duitse new age-fluitiste Luna, albums van Gert Emmens, een handvol Freedom Call, de fraaie box 'Looking for Europe', een fikse stapel easy listening én de nieuwe Heidevolk – om er eens een paar uit te lichten. En voor de liefhebbers: de volgende editie staat gepland voor het weekend van 20 en 21 november!

arnold Dinsdag 13 April 2010 at 01:01 am | | overig
Gebruikte Tags:

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.