Alyssa Milano

Alyssa Milano (1972) is letterlijk opgegroeid in de schijnwerpers. Ze was pas acht toen ze een van de hoofdrollen in de wacht sleepte in de Broadway-musical 'Annie' - een rol die ze maar liefst 18 maanden zou vervullen. Na te hebben gespeeld in musicals als 'Jane Eyre' en 'All Night Long' zette ze (ongetwijfeld enigszins aangemoedigd door haar ouders) haar zinnen op een carrière in de tv-wereld. Ze liet er geen gras over groeien en op elfjarige leeftijd maakte ze haar debuut in de comedyserie 'Who’s the Boss' (1984).

De serie over weduwnaar en ex-honkballer Tony Micelli (Tony Danza) als hulp in de huishouding van carrièrevrouw Angela Bower (Judith Light) was een groot succes en bombardeerde Milano tot tieneridool. Niet alleen was ze maar liefst acht seizoenen te zien in 'Who's the Boss', ze speelde daarnaast in een groot aantal films, maakte een work-outvideo ('Teen Steam' uit 1988) en had jarenlang een wekelijkse vragenrubriek in het Amerikaanse jongerentijdschrift The Big Bopper.

Toen 'Who’s the Boss' in 1992 werd stopgezet, belandde Alyssa enigszins in een zwart gat. Ze maakte korte metten met haar brave meisjes-imago (het helpt altijd als je uit de kleren gaat voor nietsverhullende fotoreportages) en verzeilde eigenlijk een beetje in het B-film-circuit. Gelukkig viel ze niet in de valkuil van seks, drugs en ehh… nog meer drugs waar menig ander tienersterretje aan is bezweken. Maar om een lang verhaal kort te maken (voor de hoed en de rand verwijs ik je graag naar Wikipedia), in 1998 kreeg ze door televisiemagnaat Aaron Spelling een van de hoofdrollen aangeboden in 'Charmed'. De wicca-fantasyserie werd een groot succes en maakte van Alyssa Milano wederom een ster.

De actrice is overigens overtuigd vegetariër, dyslectisch, UNICEF-ambassadrice en reisde onder meer af naar Angola en India om daar te helpen bij het opzetten van diverse hulpprojecten. En o ja, ze ontwerpt ook kleding.

Wie denkt dat ik mijn muzieklog gebruik om mijn zwak voor Alyssa Milano te etaleren, heeft slechts gedeeltelijk gelijk. Want de actrice heeft zich eind jaren tachtig ook gewaagd aan een zeer bescheiden muzikale carrière. In Japan was men namelijk als een blok gevallen voor Alyssa. Niet zozeer vanwege haar optreden in 'Who's the Boss', maar vanwege haar rol in het Arnold Schwarzenegger-vehikel 'Commando' (1986). Ze werd benaderd door een Japanse producer die graag een album met haar wilde opnemen. Nu wist ze ook wel dat ze geen geweldige zangeres was, maar ach wat kon het haar schelen.

En in 1989 verscheen op het Pony Canyon Label haar debuut 'Look in my Heart', enkele maanden later gevolgd door 'Alyssa' - twee albums gevuld met mierzoete, flinterdunne Stock, Aitken & Waterman-achtige liedjes en de iele, enigszins onvaste stem van Milano. De albums sloegen aan en werden gevolgd door 'The Best in the World' (1990), 'Locked inside a Dream' (1991) en ''Do You See Me' (1992), waarop eveneens totaal onschuldige synthetische niets-aan-de-hand popliedjes waren te vinden. Na vijf albums was de koek op en besloot Alyssa Milano de microfoon aan de wilgen te hangen - een verstandige beslissing.

Haar albums waren alleen in Japan verkrijgbaar en dat is denk ik ook de reden waarom Alyssa totaal geen artistieke pretenties had en het allemaal vooral zag als een uit de hand gelopen grap, zonder ook maar een seconde een serieuze zangcarrière te overwegen. Luister zelf (en dan voornamelijk uit curiositeitsoverwegingen): de eerste twee albums van Alyssa Milano in één zipje (256 kbps, 120 MB).

arnold Zaterdag 07 Augustus 2010 at 01:07 am | | Standaard

vijf reacties

Zipje gedownload. Leuk hoor, wist niet dat ze zong. Ken haar voornamelijk uit Charmed. Thanks maar weer :)

Kristel van Dijk, - 07-08-’10 11:28

Wat voor waarde heeft dit niets zeggende stukje ? Ik begrijp werkelijk niet dat je je zelf pijnigt en anderen daar toe aan zet om deze meuk te beluisteren. Hoe komt iemand daarbij om muziek van dit idooltje te gaan bestuderen?Ik weet dat het komkommertijd is maar….

…“hoopvol wachtend op weer eens een inspirend stukje over muziek met een zwart randje”

Peter, - 11-08-’10 10:43

@ Peter : De boog kan niet altijd gespannen zijn, Peter… Ik zou zelf dit stukje niet willen bestempelen als nietszeggend. Natuurlijk, het is geen verheffende muziek, maar uit curiositeitsoogpunt vind ik het machtig interessant. Ik ben geloof ik de enige die überhaupt over dergelijke dingen schrijft, dus tja. It’s a dirty job but someone’s gotta do it. Overigens zit er nog genoeg moois met een zwart randje in de pijplijn hoor.

Araglin, - 11-08-’10 11:21

Oh het was een ironisch bedoelt stukje….het kwartje begint te vallen, een beetje laat lol.Ik vind het razend knap dat je je hier op kan concentreren ,maar ik begrijp dat dit dus een soort relaxen voor je is..ach ik zal ook wel mijn merkwaardigheden hebben.

Peter, - 15-08-’10 11:12

Ironisch? Geen seconde. Er is meer in het leven dan ‘moeilijke muziek’ Peter… ;-) (En dat was wel een grapje.) (En ja, ik ben enigszins katerig.)

Araglin, - 15-08-’10 11:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.