100 X 100: Caverna Magica

Ik heb 'Caverna Magica (...under the tree - in the cave...)' de afgelopen twintig jaar talloze keren opgezet en steevast doemen tijdens het luisteren de meest fantastische beelden op voor mijn geestesoog. Muziek heeft de kracht werelden te openen en de Zwitserse harpist Andreas Vollenweider weet dat als geen ander.

New age was begin jaren tachtig nog geen vastgeroest genre en misschien is dat ook de reden waarom het album de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan. Bloedeloze muzak volgens de een, sfeervol en lichtvoetig volgens de ander. Alsof je een sprookjesboek openklapt. 'Caverna Magica' is mijn 'Er was eens'.

[5] Andreas Vollenweider - Caverna Magica (1983) [Spotify] [YouTube] [Discogs]

arnold Donderdag 28 Oktober 2010 at 10:38 pm | | new-age, 100x100
Gebruikte Tags: , ,

drie reacties

Deze LP was samen met zijn voorloper “Behind the garden…“destijds mijn persoonlijke slaap lp.

Na een vroege dienst dook ik vaak even mijn bed in.
De platenspeler stond onder handbereik, naald in de groef, achterover in de kussens vallen en ruim 20 minuten een mytische sprookjeservaring meemaken.

Daarna werd de slaap wreed verstoord door het afslaan van de lp (vergelijk het met het uitgaan van de zonnebank).
Vlug omhoog en met een zombieachtige beweging automatisch de B-Kant van de lp opzetten.
Weer snel achterover en wederom 20 minuten van de wereld zijn.

Heerlijk!!!

Peter Dekker, - 29-10-’10 07:23

Mooi verhaal Peter! ‘Behind the Gardens – Behind the Wall – Under the Tree … ‘ is eveneens erg fraai, maar ‘Caverna Magica’ is mijn alltime Vollenweider-favoriet. Overigens had ik een heel ander slaapalbum, maar daarover binnenkort meer…

Araglin, - 29-10-’10 22:21

Mijn eerste kennismaking met Andreas Vollenweider was een uitzending van Rockpalast waar Andreas optrad bij zonsondergang boven de Lorelei. Nu nog steeds zijn de albums van Andreas inderdaad erg geschikt om bij in slaap te vallen. Mijn voorkeur gaat wat betreft meer uit naar “Down to the Moon” of het recente “Air”. Beide zijn zo’n beetje de enige 2 albums die vast op mijn MP3-speler staan.

Bart, - 30-10-’10 18:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.