100 X 100: Staring at the sea

Het hotel vlakbij het Amstel Station verhuurde ook kamers aan studenten. Ik ging regelmatig langs bij een studiegenoot die op de bovenste verdieping woonde. Niet alleen voor hem, maar ook voor het meisje dat op dezelfde afdeling een kamer had.

Ze hield van punk en wave en zo zag ze er ook uit. Ik was stiekem een beetje verliefd. Na het eten van culinaire hoogstandjes als kip met een prutje of ragout met rijst (ik kan het niemand aanraden), kwam ze af en toe spontaan even langs voor een praatje en een sigaretje. Ze wilde altijd één specifiek album horen.

[8] The Cure - Staring At The Sea - The Singles (1986) [Spotify] [YouTube] [Discogs]

arnold Dinsdag 02 November 2010 at 9:32 pm | | 100x100
Gebruikte Tags: ,

vijf reacties

Blijft voor mij een bijzondere band. De hysterische, net-niet-vals, out-of-control stem van Robert Smith, die boven de loodzware synthesizer- en gitaarpartijen tracht uit komen, blijft een bijzonder fenomeen. Niet echt bijzondere herinneringen aan. Hoogstens: zomers met bier in ‘ van der Werff park in Leiden. Dranklokaal “de WW”

THX-1138, - 03-11-’10 22:44

Is het nog wat geworden tussen jou en het meisje, Araglin?

Nrd, - 04-11-’10 11:59

Goede vraag Nrd! Ik had graag een spannend verhaal verteld, maar nee, het bleef allemaal heel platonisch. En toen die studiegenoot verhuisde heb ik haar eigenlijk niet meer gezien…

Araglin, - 04-11-’10 17:46

Jammer! Alsnog een spannend verhaal. Wellicht een goed idee om haar na al die jaren op te sporen, een nieuw verhaal voor op Araglin.nl, kijken of ze de Cure nogsteeds draait ;-)

Nrd, - 05-11-’10 15:10

Als je eenmaal bent begonnen met het draaien van The Cure stop je daar niet mee… ;-)

Araglin, - 09-11-’10 10:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.