100 X 100: Music for Airports

We wonen officieel nét buiten het centrum van Utrecht, hoewel dit in feite slechts tweehonderd meter scheelt. Handig, want je bent zo in het stadshart. Nadeel is misschien de murmelende achtergrondruis van auto’s en stadsbussen. Maar daar ben ik inmiddels wel aan gewend geraakt.

Later als ik groot ben - of als onze huidige woning eens goed geïsoleerd wordt - lijkt het me het toppunt van muzikaal geluk om ’s ochtends Brian Eno’s 'Ambient 1: Music for Airports' op te zetten en te ervaren hoe de muziek bijna 'ademend' door de woonkamer golft. Eno in zijn puurste vorm, zonder autogeluiden.

[9] Brian Eno - Ambient 1: Music for Airports (1978) [Spotify] [YouTube] [Discogs]

arnold Dinsdag 09 November 2010 at 12:43 am | | 100x100
Gebruikte Tags: , , ,

drie reacties

Prachtige plaat. Dit is eigenlijk muziek die eigenlijk veel groter klinkt dan daadwerkelijk op een CD zou passen. Zalige muziek om iets bij te gaan doen. Andere plaat van Eno die net zo goed is, en stiekum vind ik ‘m net wat beter, is The Shutov Assembly”

THX-1138, - 09-11-’10 20:12

Mooi omschreven: muziek die groter klinkt dan op cd zou passen. Zo is het! Ik zal Shutov Assembly eens gaan beluisteren! Thx voor de tip.

Araglin, - 10-11-’10 11:33

Een album dat zelfs vele malen groter is dan zijn vinylen vorm is “Zeit” van TD. Groter dan groot, Verder dan oneindig en ouder dan tijdloos. Toch trek ik hooguit 1 keer per jaar om ‘m compleet uit te zitten. “Zeit” is voor mij die geheimzinnige monolyth in 2001 a a space oddesy.

Maar goed, we hadden het over Brian Eno :-)

THX-1138, - 11-11-’10 01:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.