100 X 100: The Orb

Werkweek middelbare school, 1991. Ik was voor het eerst in Engeland. In Londen om precies te zijn. Na vier hectische dagen vol excursies zaten we op vrijdagavond in de bus naar Harwich om daar de veerboot te pakken. Iedereen was moe en staarde glazig voor zich uit. Uit de geluidsinstallatie klonk - opmerkelijk genoeg - hypnotiserende ambient, doorspekt met metrogeluiden en lichte beats.

Drie dagen later kocht ik een dubbel-cd die me voortaan niet alleen steevast zou meenemen naar Londen en deze dromerige busrit, maar ook zou uitgroeien tot een van de beste en avontuurlijkste albums van de jaren negentig.

[10] The Orb - The Orb's Adventures Beyond The Ultraworld (1991) [Spotify] [YouTube] [Discogs]

arnold Vrijdag 12 November 2010 at 12:22 am | | 100x100
Gebruikte Tags: , , ,

drie reacties

Vanochtend in de auto toevallig The ORB met David Gilmour aangehad: Metallic Spheres. Aangenaam maar op momenten ook tenenkrommend.
Veel op youtube:

http://www.google.com/search?q=orb+gilmo..

Marcel, - 12-11-’10 09:43

Ja, ik had hooggespannen verwachtingen, maar hoewel het geen heel erg slecht album is, had er mijns inziens veel en veel meer ingezeten. Gilmour heeft een middagje op zijn gitaar zitten pielen en deze sessie is later grondig verknipt door Orb-opperhoofd Alex Paterson. De 360 graden 3D-cd voegt ook niet zoveel toe helaas.

Araglin, - 12-11-’10 09:54

Heb ‘m een tijdje beluisterd en had ook hooggespannen verwachtingen gezien je verhaaltje.. Helaas, bij mij wordt er geen enkele gevoelige snaar geraakt. Zegt me niets. Doet me niets. Maar goed, ik had ‘r dan ook geen dromerige busrit in Engeland bij.. :-)

THX-1138, - 22-11-’10 20:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.