100 X 100: Ki

Mijn ouders kregen ooit van kennissen Kitaro's 'Ki' cadeau. Ik geloof niet dat zij zaten te wachten op dergelijke new age-muziek en ik ontfermde me dan ook nieuwsgierig over het cassettebandje. Informatie ontbrak en ik heb lang gedacht dat Kitaro een klein Japans mannetje was met een sik - wat tot mijn verrassing nog klopte ook.

'Ki' was mijn eerste kennismaking met Kitaro en ik had het slechter kunnen treffen, het is namelijk een van zijn meest kosmische albums. Kitaro leerde me al vroeg dat er méér is dan Top 40-muziek en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.

[11] Kitaro – Ki (1981) [Spotify] [YouTube] [Discogs]

arnold Zaterdag 20 November 2010 at 12:31 am | | new-age, 100x100
Gebruikte Tags: , , ,

drie reacties

Tijd niet meer gehoord. Gek genoeg herken ik een aantal tracks van de enige LP die ik destijds van Kitaro had. Deze heette “Oasis”. Het lijkt dus wel of “Ki” een verzamelalbum is misschien. Wel relaxt. Kabbelt lekker zoetig en gezapig voort.

THX-1138, - 20-11-’10 01:06

Ja, kan kloppen. Platenmaatschappij Geffen heeft van Kitaro’s discografie een zooitje gemaakt: oudere albums werden lukraak opnieuw uitgebracht, vaak onder een iets andere naam en met een gewijzigde tracklisting. ‘Ki’ zou dan ook best wel eens een soort halfslachtige compilatie kunnen zijn, met een aantal nieuwe en oudere nummers. Overigens vind ik ‘Ki’ plezierig, maar zijn Silk Road-albums nogal saai en bij vlagen op de zenuwen werkend… ;-)

Araglin, - 20-11-’10 01:09

Ki ken ik niet, Oasis wel, en die periode vind ik ook wat meer relaxed. Volgens discogs staat het nummer Oasis op beide albums….

Marcel, - 22-11-’10 09:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.