100 X 100: Arvo Pärt

Het is alsof je ’s ochtends de gordijnen opentrekt en alles is wit. De lucht kraakt, je bed is nog warm. De dag kan alle kanten op rollen. IJsbloemen glinsteren op de ramen, auto’s en bussen ploegen onhoorbaar door de sneeuw. Je schudt de laatste dromerige restjes van je af en trekt snel wat kleren aan. Geurig gepruttel van een koffiezetapparaat beneden. Zacht geneurie.

En muziek. Transparant en verglijdend. Viool, cello en piano. Op het randje van weemoed en melancholie. En terwijl je naar de woonkamer loopt, werp je nog een blik naar buiten. Langzaam begint het weer te sneeuwen.

[28] Arvo Pärt – Alina (1999) [Spotify] [YouTube] [Discogs]

Admin Donderdag 15 November 2012 at 12:33 am | | klassiek, 100x100
Gebruikte Tags: , , ,

twee reacties

Kijk, dat is nu het leuk van een muziek blog. Ik had echt nog nooit gehoord van de componist (zal wel een gebrek in mijn opvoeding zijn) maar ik vind het echt geweldig.

Bedankt, ook voor het weer doorgaan.

Michael, - 15-11-’12 08:54

Dank voor je reactie Michael! Arvo Pärt heeft nog veel meer moois gemaakt; check bijvoorbeeld Fratres maar eens. Prachtig.

Araglin, - 15-11-’12 10:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.