100 X 100: ELO

Lange tijd vormde de platenkast van mijn ouders mijn muzikale vertrekpunt. Zo’n grote, eikenhouten dekenkist, volgestouwd met lp’s. Regelmatig liet ik alle platen door mijn vingers gaan, op zoek naar wat interessants. Nana Mouskouri en Timi Yuro liet ik links liggen - brrr, zangeressen die je moeder leuk vindt. Of erger nog: die je moeder hadden kunnen zijn! Een lp-hoes met een grote medaille maakte nieuwsgierig. ‘ELO’s Greatest Hits’ bleek fascinerende, zwaar georkestreerde popliedjes te bevatten, die me niet alleen veranderden in een ELO-fan, maar me ook op het spoor zetten van die andere symfonische supergroep: The Alan Parsons Project.

[29] Electric Light Orchestra – Greatest Hits (1979) [Spotify] [YouTube] [Discogs]

Admin Zaterdag 24 November 2012 at 12:36 am | | 100x100, Standaard
Gebruikte Tags: , ,

vier reacties

Kijk, dat vind ik nou leuk: weer een muzikale overeenkomst, en deze keer eens niet op electronisch gebied ;)
Jeff Lynne, de frontman van ELO, vestigde in 1977 voor eens en altijd mijn voorliefde voor orchestrale rock. Violen! Cello’s!

EN vorige maand kwam hij met 2 “nieuwe” albums. Eentje met een stuk of 11 oude nummers van ELO, helemaal opnieuw opgenomen, een huzarenstukje wat (naar mijn mening) niet bij elk nummer even goed gelukt is, maar het blijft fascinerend (Mr. Blue Sky: The Very Best of ELO). En die andere met covers van muziek uit zijn jeugd: Long Wave. Hele mooie uitvoeringen van oa. She en Beyond The Sea…

Aanraders.

Marcel, - 25-11-’12 11:16

ik vind ELO ook wel leuk heb nog een paar LP’s van op mijn zolder zitten

laurens, (URL) - 08-12-’12 14:42

Zoals Lennon een keer heeft gezegd, de groep die het meest leek op de Beatles was ELO en dan is de overgang van Beatles naar ELO ook gemakkelijk. Eldorado en Out of the Blue…epic albums. De latere albums van ELO werden muziekaal wat schraler in sound. De hele discography is nog regelmaat op de playlist en als aanvulling uiteraard de Traveling Wilburys waar ook Jeff Lynne een heel groot aandeel in had. Niet voor niks word hij ook als de vierde beste producer of all time genoemd. Favorite tracks? o.a Shangrila,Mr Blue Sky, Stranger, Mik’s Solo – Orange Blossom Special, One Summer Dream, Fire on High, Another Heart Breaks, So Serious,Without Someone om maar een paar te noemen:)

GB (ANC), - 08-12-’12 20:03

Echt een van de beste bands die ik ken, ook via de muziekcollectie van mijn ouders.

Verhuur geluidsinstallatie, (URL) - 03-01-’13 16:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.