Terug!

‘It's alive, it's moving, it's alive, IT'S ALIVE!’ Om Dr. Frankenstein te citeren, die het bijna in zijn broek doet van enthousiasme als zijn creatie door enkele elektrische schokken tot leven wordt gewekt. Want inderdaad, Araglin.nl is weer online! Het heeft even geduurd (ruim een jaar, om precies te zijn), maar dankzij de inspanningen van webontwikkelaar Peter Boorsma en Bob den Otter van Two Kings is mijn weblog uit de digitale nevelen herrezen. It’s good to be back.

En voor wie zich afvraagt wat er nu precies is gebeurd: begin 2013 werd Araglin.nl gehackt. De hacker in kwestie begon uit mijn naam grote hoeveelheden spam te versturen, waarna Araglin.nl in quarantaine werd geplaatst. Toen de desbetreffende hacker opnieuw een poging ondernam, werd mijn weblog resoluut offline gehaald. Door een samenloop van omstandigheden (lees: mijn gebrek aan technische kennis) duurde het vervolgens een hele tijd voordat de oorzaak was gevonden, alle bestanden waren opgeschoond en het archief weer enigszins toonbaar was.

Araglin.nl heeft inmiddels onderdak gevonden bij een nieuwe hoster – precies op tijd voor het tienjarig jubileum, Mijn vingers jeuken om de komende tijd weer de nodige obscure muzikale pareltjes aan de vergetelheid te onttrekken…

Overigens, het kan gebeuren dat je een melding te zien krijgt dat er een exploit is aangetroffen in het bestand bg.jpg. Alle bestanden zijn opgeschoond en met het desbetreffende bestand is niets aan de hand. Deze melding heeft waarschijnlijk te maken met een oudere versie van virusscanner AVG. Dit komt vanzelf goed!

Araglin Vrijdag 07 Februari 2014 at 10:39 am | | Standaard

zeven reacties

Kan niet wachten :) Welkom terug!

Marcel, - 07-02-’14 12:25

Blij dat je weer online bent.

Hans Le Febre, - 07-02-’14 13:22

mbt virus waarschuwing: ik krijg (met mcafee) nog altijd een melding over Generic BackDoor.agb trojan. Dus niks AVG, misschien nog eens naar kijken.

Marcel, - 13-02-’14 10:19

Whoo! Hoera hoera!

Lars, - 13-02-’14 10:27

@Marcel: ik duik er weer even in! Dank voor het melden,

Araglin, - 13-02-’14 10:38

@Marcel: het desbetreffende bestand is voor de zekerheid verwijderd en vervangen door een nieuwe. Mocht je nog steeds meldingen krijgen, laat je dit dan even weten?

Araglin, - 13-02-’14 12:43

Ik zal er op letten!

Marcel, - 14-02-’14 10:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.