Kerst met Christopher Lee

Na een week vol drukte en afspraken was ik wel weer even toe aan een ontspannen weblogstukje. En dat bleek een stukje over vinylverkopen – waar ik manmoedig aan was begonnen - niet te zijn. Halverwege het tikken dwaalden mijn gedachten af, begon ik zachtjes ‘Driving Home For Christmas’ te neuriën en opeens dacht ik: hee, heeft Christoper Lee dit jaar eigenlijk weer een kerstliedje gemaakt? En jawel! De inmiddels 92-jarige acteur heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een toepasselijk liedje uitgebracht. Deze keer is dat ‘Darkest Carols, Faithful Sing’, een metalvariant op ‘Hark! The Herald Angels Sing’.

Inderdaad, metal. Want Lee is al sinds een jaar of tien een enthousiast liefhebber van het stevige gitaarwerk. Zo werkte hij samen met Italiaanse symfonische metalformatie Rhapsody en het Amerikaanse Manowar. Na een album met covers verscheen in 2010 ‘Charlemagne: By the Sword and the Cross’, een soort… heavy metal-hoorspel-opera, gevolgd door het wat ruigere ‘Charlemagne: The Omens of Death’ (2013). Om zijn 93ste verjaardag luister bij te zetten, bracht Lee in mei dit jaar het mini-album ‘Metal Knight’ uit, waarop de acteur klassiekers als ‘My Way’, ‘The Toreador March’ en ‘The Impossible Dream’ van een metaljasje voorziet.

Maar goed, kerstliedjes dus. In december 2012 zag ‘A Heavy Metal Christmas’ het licht (met ‘The Little Drummer Boy’ en ‘Silent Night’) en een jaar later ‘A Heavy Metal Christmas Too’ (met ‘Jingle Hell’ en ‘My Way’). De single ‘Jingle Hell’ belandde in de Billboard Hot 100 (op een niet onverdienstelijke 18e plek), waardoor Lee de oudste, nog levende artiest is die ooit in deze Amerikaanse hitlijst heeft gestaan. En deze week verscheen ‘Darkest Carols, Faithful Sing’, dat lekker doorrockt inclusief heerlijke gitaarsolo’s van de fantastische Hedras Ramos en natuurlijk de sonore basstem van Christopher Lee.

“Het is een vrolijk, grappig liedje. Op mijn leeftijd is het belangrijkste om actief te blijven en dingen te doen die ik écht leuk vind. Ik weet niet hoe lang ik nog op deze aardbol rondloop, dus elke dag is een feestje.” Aldus Lee, ook wel bekend als Saruman uit de Lord of the Rings-trilogie, graaf Dracula en vele, vele andere epische rollen. Heerlijke vent. ‘Glory to the metal kings!’

Araglin Vrijdag 12 December 2014 at 12:40 am | | weird
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.