Michael Bublé

Nu weet ik ook wel dat de Canadese Michael Bublé al jaren bezig is met jazz en dat zijn albums niet zijn bedoeld om snel te cashen of te profiteren van een hype, maar ik begin al die loungy knisperend haardvuur-covers van ratpack-klassiekers een beetje zat te worden. Na Robbie Williams, Westlife en Jammie Cullum (en in iets mindere mate Norah Jones) zingt ook Michael Bublé zijn nieuwe album 'It's time' vol met versies van 'Fly me to the moon', 'I've got you under my skin', 'Try a little tenderness' en noem ze allemaal maar op. Hij doet het weliswaar erg goed (en in ieder geval stukken beter dan die bereslechte uitvoeringen van Westlife), maar steeds val ik halverwege een nummer in slaap. Nu ja, bij wijze van spreken dan. Het is natuurlijk prima dat die klassiekers (opnieuw) onder de aandacht worden gebracht, maar is het nu zo moeilijk om eens wat nieuwe nummers te schrijven? Nu is het allemaal wel heel erg Sky Radio...

peter Woensdag 23 Februari 2005 at 10:52 pm | | review

Eén reactie

Als je de Ratpack klassiekers zat wordt, is dat een kwestie van eigen smaak. Ik kan er namelijk geen genoeg van krijgen. Je bent het zat aan het worden, maar dit genre muziek zal altijd in stand blijven. Als je tijdens de nummers in slaap valt zal ik eens wat vroeger naar bed gaan. Op “It’s Time” staan niet alleen langzame nummers, maar ook jazzy upbeat songs zoals “How Sweet It Is”, “Can’t Buy Me Love”, “The More I See You”, “Feeling Good”, “Save The Last Dance For Me” en ga zo maar door. “Fly Me To The Moon” komt niet eens voor op de CD. Ik ben het met je eens dat er meer eigen nummers geschreven moeten worden, voor nog meer originaliteit. Het nummer “Home” op de CD is daarentegen door Bubl? zelf geschreven en een wereldwijde hit. Bubl? heeft al veel eigen nummers geschreven die ik zelf heb mogen horen, en voegt waarschijnlijk wat eigen nummers toe aan het volgende album. Hij wilde eerst weten of “Home” goed in de smaak zou vallen, en het blijkt dat dat het geval is… Je kunt het album saai of niet origineel vinden, het concert wat hij geeft op 20 November in de Heineken Music Hall is al uitverkocht.

Whitney, (E-mail ) (URL) - 24-06-’05 11:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.