Klaplong

Zojuist gelezen in De Telegraaf: ''Harde muziek als heavy metal kan vaak leiden tot grote schade aan het longstelsel met zelfs een levensbedreigende klaplong tot gevolg. Dat meldde zaterdag het Vlaamse dagblad Gazet van Antwerpen op basis van onderzoek van de Brusselse hoogleraar Noppen. [...] Ook het te luid spelen van muziek in een auto of thuis kan leiden tot een klaplong, aldus Noppen. Hevige bassen en zware muziekfrequenties veroorzaken vaak trillingen in de longen, waardoor scheurtjes kunnen ontstaan en de long kan inklappen. Vervolgens komt lucht terecht in de borstholte. Dat leidt dan weer tot hevige kortademigheid. Een klaplong herstelt over het algemeen vanzelf, maar kan soms dodelijk zijn.''

Oh nee, ik luister nu naar 'Decade of decadence'  van Mötley Crüe! Eek! Gulp. Ik voel me inderdaad een beetje amechtig worden - ik dacht dat het te maken had met mijn luchtgitaarspel, maar nu denk ik dat het... KLAP!

peter Zaterdag 05 Maart 2005 at 12:58 pm | | interessant

Eén reactie

En? Al een beetje opgeklapt?

Ruben, - 10-03-’05 12:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.