Brein

Stichting Brein is op oorlogspad. Abonnees van Tiscali, @Home, Wanadoo, Het Net en Planet Internet die muziek aanbieden via ruildiensten, kunnen eerdaags een vordering van anti-piraterijwaakhond in de bus verwachten. De providers hebben toegezegd de berichten van Brein door te zullen sturen. Directeur Tim Kuik benadrukt dat het niet langer om waarschuwingen gaat. ''Het bericht bestaat uit twee delen, een dwangsom voor toekomstige inbreuk en een schadevergoeding voor reeds gepleegde inbreuk'', legt hij uit. ''De ontvanger wordt gevraagd contact met ons op te nemen voor een schikking. Als hij niet meewerkt dan stappen we meteen naar de rechter.'' Volgens Kuik kunnen gebruikers van p2p-diensten als KaZaA en eMule niet langer meer ongestraft hun gang gaan. Het gaat volgens hem om bedragen van duizenden euro's. Rest alleen de vraag of de providers de identiteit van hun gebruikers mogen en willen vrijgeven. Wordt vervolgd.

peter Dinsdag 15 Maart 2005 at 5:26 pm | | nieuws

twee reacties

O? Dat is wel een raar mailtje. Nu kan ik me vergissen, maar er zit wel een raar luchtje aan. Zo mag je provider je naam helemaal niet zomaar doorgeven, en is het nog maar de vraag of B.I.G. op je pc mag rondneuzen en dit gebruiken als bewijs. En tot slot zitten er wat rare spelfoutjes in de mail. Een grapje, denk ik…

Araglin, - 00-00-’00 00:00

Ik kreeg deze binnen

Geachte heer/mevrouw ,

Dit is een bericht van B.I.G, waarop u niet kunt antwoorden.

U heeft ongetwijfeld de TV-spot van B.I.G. gezien en zult ook meegekregen hebben dat wij online en offline op jacht zijn naar illegale software bezitters en verspreiders.

Onze online-detectives hebben op uw PC illegale software aangetroffen. Uw ISP (Internet Service Provider) is inmiddels bekend met uw praktijken en heeft uw contactinformatie volgens wettelijke verplichting aan ons doorgegeven.

Het bezitten en/of verspreiden van betreffende software is strafbaar. Verwijderen van deze software heeft geen zin meer, omdat de bewijslast middels logvoering reeds afdoende is voor veroordeling.

U kunt op korte termijn een dagvaarding verwachten om te verschijnen voor de kantonrechter.

Van aangifte door onze organisatie krijgt u geen schriftelijke bevestiging. Dit is overeenkomst met artikel 163, derde lid, van het wetboek van strafvordering.

Voor vragen kunt u onze website raadplegen:
http://www.bigweb.nl

Hoogachtend,

het B.I.G. team.

Boefmans, - 17-03-’05 13:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.