Peter Maffay

Peter Maffay is de muziekgeschiedenis ingegaan dankzij die ene ultieme schlager-smartlap 'Du'. Waarschijnlijk wordt hij er zelf ook een beetje moe van, want Maffay is al geruime tijd een stoere rocker. Je kent dat wel: een vijftiger met een stoppelbaardje, een lange leren jas, wapperende grijszwarte haren, getekend door het leven... Maffay bracht begin dit jaar zijn nieuwe dubbelaar 'Laut / Leise' uit, met op cd 1 (je raadt het al) veelal rock- en uptempo-tracks (ik zie de volle stadions in Duitsland al voor me), en op cd 2 voor het merendeel ballads (soms iets te zoet naar mijn smaak). Het album is niet wereldschokkend goed, maar blijkt wonderwel geschikt te zijn als achtergrondmuziek 's avonds: de muziek van Maffay is net niet hard genoeg om de aandacht op te eisen, en bevat tegelijkertijd genoeg scherpte om zo heel af en toe eens je luchtgitaar uit de kast te halen. Niets-aan-de-hand-rock, dus. Luister naar de midtempo rocker 'Hallt dich an mir fest'.

Araglin Dinsdag 22 Maart 2005 at 11:00 pm | | Standaard

zeven reacties

je haalt nu ook niet een van de beste nummers van de cd eruit, althens voor mij persoonlijk dan. ik vind das geht tief en lebenswert heel erg goed..na 34 jaar nog steeds “gansehaut”. heb al een live optreden met nummers van deze cd voordat deze uitkwam ,mogen meemaken, en ga zeker naar de openair en andere concerten dit jaar. maffay is voor mij, hoewel ik ook heus wel kritisch ben en niet ales wat hij uitbrengt automatisch goedvindt hoor, de beste. wist je dat er trouwens nog steeds een fanclub is in nederland?

karin, (E-mail ) - 02-04-’05 17:04

Nee, dat wist ik niet – ik weet wel dat Maffay een bijzonder grote en loyale fanbasis heeft. ‘Hallt dich an mir fest’ vind ik trouwens best wel een aardig nummer, vooral vanwege het meezingrefreintje. Ik vind de track echter vooral typerend voor de hele cd. In ieder geval: dank voor je reactie!

Araglin, - 02-04-’05 22:01

hallo
Ik ben gisteren met mijn man naar Keulen geweest.Natuurlijk naar een concert van Peter Maffay
Het was voor mij de eerste keer dat ik een concert meemaakte.En het was fantastisch,Peter en zijn band hadden het zelf ook goed naar hn zin.18 juni ga ik ook nog naar Weilburg en in november zeker naar zijn Hallentoernee.Ik ben al fan van hem sinds DU dus al een hele tijd.Ik vind Peter de laatste jaren steeds beter worden,en zijn CD Laut en Leise vind ik erg goed.
Jullie hadden het over een fanclub in Nederland,kan ik daar het adres of email van krijgen.Ben daar al lang naar op zoek alvast mijn hartelijke dank
groetjes van Marjan

Marjan, (E-mail ) - 02-06-’05 22:08

Ik was een jaar of 12 toen ik mijn eerste plaatje van Peter Maffay kocht,Ich hab nur dich.
Grijs gedraaid heb ik het!!
Ben nu 45 en vind hem nog steeds waanzinnig goed.
Peter moet maar gauw weer eens naar Nederland komen.
Ik zou ook graag het adres van de fanclubwillen hebben.
Groetjes Carla.

Carla, (E-mail ) - 25-07-’05 15:01

hallo beste fans
ik woon in belgie en hoor het lieftst peter.
mijn vraag is hoe wordt je lid van de fanclub?
hebben jullie ook contact met duitse fanclubs nog de beste wensen en veel goede gezondheid in 2006
gaan jullie ook geregeld naar concerten
groetjes norbert

norbert, (E-mail ) - 27-12-’05 15:51

Houd al van Peters muziek vanaf m,n 13 de ben nu 42. Ben afgelopen jaar op motor naar Starnberg geweest mooie omgeving maar heb niet kunnen ontdekken waar Peter woont. Z,n muziek is wel steeds beter geworden vind ik , niet meer zoetsappig.

Roeland Evenhuis, (E-mail ) - 10-12-’07 16:29

hallo ik ben de bruiloft van mijn dochter aan het voorbereiden en heeft de instrumentale versie van peter maffay du nodig , kan iemand mij daaraan helpen groeten liesbeth

liesbeth, - 04-01-’08 22:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.