Klaus Nomi

Ik weet niet of het nu door het weer komt of dat er iets in mijn hoofd niet goed zit, maar de laatste tijd luister ik veel naar nogal vreemde muziek. Eerder deze week al Hulk Hogan en nu al de hele dag Klaus Nomi. Zoals je al kunt zien aan de cover is deze veel te vroeg aan aids gestorven zanger een rare kwibus. Begin jaren tachtig bracht Nomi een aantal bijzondere lp's uit, waarop hij disco en electro vermengde met opera, op smaak gebracht met wat elektronisch gefröbel. Op zijn in 1982 verschenen debuut staan bijvoorbeeld uiterst bizarre covers van 'The twist' en 'Total eclipse', maar ook een aria van Saint-Saëns en in 'Keys of life' hoor je zelfs eens Kraftwerk-echo terug. Nomi werkte op dit album samen met de invloedrijke producer Man Parrish (waar is die man gebleven eigenlijk?), en het resultaat mag er zijn - als je van vreemde popmuziek houdt, tenminste. Luister zelf: het album 'Klaus Nomi' uit 1982 (link blijft een week houdbaar).

peter Donderdag 31 Maart 2005 at 9:24 pm | | interessant

vier reacties

Wederom dank!

McLaban, - 02-04-’05 21:50

Hallo!
Klaus Nomi is een geweldenaar! Ik sluit me volkomen aan bij je reactie. Ik ben naarstig op zoek naar de film the nomi song die onlangs nog tijdens het Berlijnse filmfestival te zien was. De film is geregiseerd door Andrew Horn die geinspireerd door een collega filmmaker tijdens het cannes festival de produktie op culluloid zette. De film is hopelijk snel op dvd uitgebracht en moet binnenkort te krijgen zijn in europa aldus de website http://www.klausnomi.com Jij beschrijft, overigens erg treffend, zijn mix van disco en elekro. Ik ben zelf erg onder de indruk geraakt toen ik Henry Purcell’s ‘Death’ in de uitvoering van Nomi hoorde uit de opera Dido & Aneas. Wat een genie is die man.
‘Remember me,but aaaaah forget my fate!’
Groeten, Gert

gert, (E-mail ) - 12-04-’05 00:01

Helemaal mee eens, in Nomi Song blijkt dat hij in grote eenzaamheid is overleden, AIDS was nog nauwelijks bekend, en ook de manier van besmetting niet . Blijft over ,een prachtig muzikaal document, een sfeerbeeld van de hippe begin jaren 80, muzikaal gezien volgens mij een van de meest onderschatte periodes.Ik ga weer even Nomi luisteren

beckett, - 27-08-’11 22:54

In 1977 sleurde David Bowie mij de popmuziek binnen, dus Nomi ken ik hiervan: http://www.youtube.com/watch?v=UTRTcwDhC...
@beckett Ik weet niet of die periode ècht zo onderschat wordt, maar het was wel een boeiende tijd!

Frank, - 29-08-’11 11:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.