Looks like an alien, sings like a diva!

Trouwe lezers zullen misschien gemerkt hebben dat de naam 'Klaus Nomi' opvallend vaak voorbijkomt de afgelopen tijd. Ik ben deze flamboyante muzikant aan het herontdekken, en ik blijk niet de enige te zijn. Zo kwam ik er vandaag achter dat er enige tijd geleden een documentaire over Nomi is verschenen (toepasselijk 'The Nomi Song' getiteld). De trailer ziet er uitermate intrigerend uit, met waanzinnige archiefbeelden. Een typische filmhuisfilm, hoewel ik bang ben dat 'The Nomi Song' nooit in Nederland te zien zal zijn; Nomi heeft geen hits gescoord in Nederland, zijn albums vielen slechts in de smaak bij een klein aantal liefhebbers en hij wordt in Oors Popencyclopedie (en andere Nederlandse popnaslagwerken die ik in huis heb) niet genoemd. Da's jammer, want Nomi behoort ontegenzeggelijk tot de meest enigmatische figuren die de popmuziek heeft gekend. 'The Nomi Song' zal wel in de afdeling 'cult' belanden, ben ik bang.

Araglin Donderdag 28 April 2005 at 10:27 pm | | interessant

vijf reacties

Beste Araglin,
Ik neem aan dat je deze site ook kent: http://www.thenomisong.com.. Ik deel je mening over deze kunstenaar voor 100%, en ben zeer verheugd dat er meer mensen in dit land zijn die deze man zijn muziek kunnen waarderen!

McLaban, - 29-04-’05 08:28

Yep, die site ken ik, zeer informatief. Verbazingwekkend genoeg staan wij denk ik alleen in onze admiratie, want een snelle rondvraag leert dat niemand in mijn omgeving ooit van Klaus Nomi heeft gehoord… Ik ben nu bezig mijn collega’s te hersenspoelen. ;-)

Araglin, - 29-04-’05 09:39

Ik kan u melden dat er in ieder geval een 3e rondloopt in dit land… Ook ik heb getracht een aantal collegae kennis te laten nemen van Klaus… neem van mij aan dat dit niet heel veel effect heeft en waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor de samenwerkingsrelatie :-)

McLaban, - 29-04-’05 11:03

Drie mede-Nomianen! Genoeg voor een ‘Haal De Nomi Songs Naar Nederland’actiegroep! :)

Araglin, - 29-04-’05 11:28

Ik heb net de DVD besteld en zag dat ik in september de Nomi dag in Nijmegen (met vertoning van de film) heb gemist. Wat jammer!!!!! Heeft er misschien iemand nog een video opname van Klaus Nomi bij Sonja Barend jaaaaaaaaaaaaaaaren geleden?

Bart van den Hoogen, (E-mail ) - 15-12-’05 01:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.