Junkvoer

Als muziekjunkie heb ik regelmatig een shot nodig. Downloaden is weliswaar een goed surrogaat, maar er gaat niets boven een onversneden stapel verse cd's naast de cd-speler. Ik heb zo mijn adresjes, en had vandaag zelfs zin om in allerhande uitverkoopbakken van afschuwelijke winkels als Free Record Shop en The Music Store te grasduinen. Het lijkt wel alsof pure muziekwinkels steeds zeldzamer worden; als je geluk hebt, vind je verstopt tussen de dvd's, games en boeken in een hoek van de winkel een rekje met voor de hand liggende Mega Top 50-cd's. In ieder geval had ik vandaag alle tijd van de wereld, en de buit is (in willekeurige volgorde):

Spandau Ballet - True (1996), De Maan - Alle wolven huilen (1998), Gary Numan - The Fury (1985), Hawkwind - Space Bandits (1990), Hammerfall - Crimson Thunder (2002), The Mission - The First Chapter (1986), Various - PopGrond Pop & Rock from Flanders (2003) en Erasure - Other People's Songs (2003). Acht cd's voor 25 euro, geen geld nietwaar. O, en nog een Suske en Wiske - De fleurige Floriade, maar die past niet in de cd-speler.

Tot dusverre zijn vooral Spandau Ballet en De Maan niet uit mijn cd-speler te branden. 'True' is een vreemdsoortig Disky-verzamelalbum uit 1996. Afgezien van het titelnummer staat er geen enkele grote hit op, en ligt de nadruk op de vroege periode van Spandau Ballet. Begin jaren tachtig stond de groep aan de wieg van de new romantics en blitz, en maakte Spandau Ballet gewoon fijne muziek. Later niet meer overigens. Een fijne compilatie derhalve. 'Alle wolven huilen' heb ik op de gok meegenomen, maar de gok pakte goed uit. Achter De Maan schuilt Erik Voermans, die veertien jaar na het uit elkaar vallen van de Haagse groep Verboden Toegang samen met Jos Bloemkolk (bekend van de formatie Noodweer) de draad weer oppakt. Bluesy rocknummers met goed gitaarwerk en intelligente teksten (die overigens wel wat onduidelijk worden gezongen). De overige verse cd's zullen ongetwijfeld de komende dagen de revue passeren op Ara's jukebox?

Araglin Zondag 03 Oktober 2004 at 12:11 am | | overig

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.