Carnivale

Afgelopen zondag zond de VPRO de eerste aflevering uit van Carnivale, een magisch-realistische serie over een rondtrekkende kermis in het Amerika van 1934. De serie wordt bevolkt door excentrieke personages, kent een duistere en geheimzinnige sfeer en een complexe plot - alsof je John Irving en Stephen King samen een serie laat maken. Ik zag het helemaal zitten. Nu ben ik echter geen grote televisiekijker (zo vergat ik ook steeds te kijken naar 'Six feet under') en ik kon mezelf wel voor m'n kop slaan toen ik in bed besefte dat ik helemaal vergeten was te kijken. Ik speelde al met het idee om de dvd-box in huis te halen, maar 80 euro vond ik iets te veel van het goede. Om een lang verhaal kort te maken: vanavond (zaterdag 7 mei) wordt de eerste aflevering herhaald (Nederland 3, 00:20 uur), en een dag later volgt aflevering twee. Ik hoop dat VPRO deze manier van uitzenden handhaaft, want zo kun je nog eens een weekendje overslaan.

peter Zaterdag 07 Mei 2005 at 5:49 pm | | interessant

vier reacties

Tip: bij CDWow ligt de box al voor ? 44.99 incl. verzendkosten. 625 minuten, Regio 2, wide-screen, NL-ondertiteling dus wat wil je nog meer? http://www4.cd-wow.nl/detail_results_2.p..

RRRobert, - 09-05-’05 23:52

aha! goede tip, bedankt! Als je ooit nog eens op goedkope box van Farscape: seizoen 2 (of later) stuit, houd ik me van harte aanbevolen!

Araglin, - 09-05-’05 23:59

Hallo, ik ben op zoek nar de Tarot-kaarten die in deze serie gebruikt worden.Mijn Zoon wil heel graag deze Tarot kaarten hebben.

Jhb de Jongh, (E-mail ) - 03-09-’05 15:04

Voor zover ik weet, bestaat er geen volledig Carnivale tarot-spel; de kaarten die je in de leader ziet, zijn speciaal voor de serie gemaakt. Ik las dit ongeveer een half jaar geleden, maar wellicht heeft een slimme ondernemer inmiddels het complete spel laten fabriceren.

Araglin, - 03-09-’05 15:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.