Ubuweb: The 365 Days Project

Het leek een groep muziekliefhebbers in 2003 wel een aardig idee: elke dag een vers mp3'tje online en dat een jaar lang. Het resultaat was Ubuweb: The 365 Days Project. Alles staat nog online en het is heerlijk grasduinen in dit rariteitenkabinet. Het is alsof je op Koninginnedag om een uur zeven 's avonds op straat dwaalt en door alle achtergebleven vrijmarktrommel neust. Op een gegeven moment stuit je op een doos met allerhande lp's, en nieuwsgierig sleep je de doos mee naar huis om vervolgens van de ene verbazing in de andere te vallen: van Christelijke country aerobics-muziek, Thaise popliedjes, tot een zingende papegaai - je kunt het zo gek niet bedenken.

'The 365 Days Project' is keurig gerangschikt per maand, en bevat een schat aan informatie. Informatie waar je weliswaar niets aan hebt, maar toch. Via het mp3-ikoontje download je de desbetreffende track, die, al dan niet terecht, aan de vergetelheid is ontrukt.

peter Maandag 09 Mei 2005 at 11:45 pm | | interessant

Eén reactie

Was het noemen van koninginnedag een hint ?

http://www.ubu.com/outsiders/365/2003/08..

]3art, - 16-05-’12 22:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.