NamNamBulu

Eén van mijn missies tijdens het afgelopen WGT in Leipzig bestond uit het aanschaffen van 'Blinded!', het eind vorige maand verschenen nieuwe album van NamNamBulu, een Zwitsers synthpop-duo bestaande uit componist Vasi Vallis en zanger Henrik Iversen. Bij een cd-standje trof ik de cd aan en trok mijn portemonnee. Tijdens het afrekenen wees de verkoper geheimzinnig naar een man die in een hoekje koffie zat te drinken. ''Daar zit Vassi, zal ik vragen of hij een handtekening zet?'' Vasi Vallis kwam mijn richting uit, vroeg naar mijn naam en kalkte vervolgens enthousiast het cd-hoesje onder met groeten, tekeningen en dankbetuigingen. Aardige vent.

In ieder geval: NamNamBulu maakt frisse, eigentijdse synthpop met opzwepende trance-achtige synth-lijntjes, en voor het genre opvallend goede songteksten. De sonore en melancholische stem van Iversen komt vooral tot zijn recht in de wat rustiger tracks en geeft de groep een absolute meerwaarde. De 13 tracks zitten erg goed in elkaar -  hoewel er ongetwijfeld mensen zijn die het allemaal wat gladjes vinden - en het swingt allemaal lekker. 'Blinded!' is in feite een ep, met nummers van hun eerste (niet meer te verkrijgen) mini-album 'Blind?' uit 2002, aangevuld met enkele nieuwe tracks en remixen. Maar met een speelduur van bijna 70 minuten kun je het moeilijk een ep noemen, vind ik. Openingstrack 'Now or never' is een aardige kennismaking met NamNamBulu.

peter Vrijdag 20 Mei 2005 at 3:35 pm | | review

Eén reactie

Namnambulu maakt idd erg aangename muziek!
Ik heb kennis gemaakt met NNB in de Amsterdamse Gothic scene en kan wat mij betreft niet vaak genoeg worden gedraaid.
Als ik het goed heb vernomen bestaat de band inmiddels niet meer en als dat werkelijk zo is, vind ik dat verschrikkelijk jammer.
Wat mij betreft mogen ze best een comeback maken want ik kan me zo voorstellen dat er nog veel meer liefhebbers zijn van hun eigentijdse muziek stijl.

Henry Sing, (E-mail ) - 27-02-’06 22:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.