Pet Sounds

'Pet Sounds' is zonder twijfel het beste album van de Beach Boys. Waarschijnlijk ook wel van de jaren zestig en misschien wel één van de muzikale hoogtepunten van de vorige eeuw. Naast traditionele instrumenten gebruikten de Beach Boys (en dan met name muzikaal genie Brian Wilson) op 'Pet Sounds' onder meer fietsbellen, een theremin en exotische instrumenten uit Hawai, cola-blikjes en hondengeblaf. Bekende tracks zijn 'Wouldn't It Be Nice', 'God Only Knows', 'Caroline No' en 'Sloop John B', maar eigenlijk bevat het album louter hoogtepunten (zoals de wat minder bekende nummers 'You Still Believe in Me', 'Don't Talk', en 'I Know There's an Answer'). Al direct na het uitkomen in 1966 werd het album beschouwd als een creatieve mijlpaal.

Goede dingen zijn er soms om flink door de mangel te halen en dat is precies wat het Hippocamp-project heeft gedaan: ''Hippocamp Ruins Pet Sounds is an open-ended experiment conducted out of reverence, curiosity, and awareness of the sobering fact that you can't improve upon perfection.'' Concreet komt dit erop neer dat de Beach Boys-tracks flink onder handen zijn genomen en van een (soms wat al te voor de hand liggend) vervreemdend elektronisch jasje zijn voorzien. Een aardig initiatief, maar na beluistering krijg ik wel ontzettende behoefte om het origineel op te zetten... Je kunt het complete remix-album hier downloaden. (Met dank aan Baby Grandpa voor de tip!)

peter Zaterdag 21 Mei 2005 at 12:20 pm | | sponstijd

Eén reactie

Intussen zijn de jongens van Hippocamp lastig gevallen door (ik vermoed) de RIAA, want de complete rits met remixes is van de site gehaald… Wat overblijft is de disclaimer. Te triest voor woorden, want het remixproject van Hippocamp was er nooit op gericht om er geld mee te verdienen of om de artiesten voor joker te zetten. De RIAA in de VS gaat wederom buiten het boekje. X-(

Baby Grandpa zelf, - 26-05-’05 21:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.