Trailer Bride

Enige tijd geleden schreef ik over de duistere country van Those Poor Bastards. Aardig bandje, maar ik had het gevoel dat de ironie er wel heel dik bovenop lag. Dat het gothic country-genre wel degelijke goede exponenten kent, bewijst de alt.country-formatie Trailer Bride. De muziek van de groep wordt wel vergeleken met die van onder andere Nick Cave en P.J. Harvey, maar zelf moet ik meer denken aan zangeres Nico en de Velvet Underground die samen met Calexico en enkele leden van The Band een reis door het zompige zuiden van Amerika maken. Trailer Bride is in 1993 opgericht door zangeres en multi-instrumentalist Melissa Swingle (die eerder deel uitmaakte van de meidengroep Pussy Teeth), en zij is ook direct de smaakmaker van de groep. Met een landerige, monotone stem waar de zwaarmoedigheid en melancholie vanaf druipt, zingt zij over over lang vergeten geestverschijningen, outlaws en verlaten spookstadjes, ondersteund door rammelende gitaren, een banjo, mondharmonica, drums en een zingende zaag.

Trailer Bride heeft tot dusverre vijf prima albums uitgebracht en begint hoe langer hoe meer naam te maken. Op de site van hun label Bloodshot Records vind je meer informatie, VPRO's 3voor12 heeft een concert online staan, hier vind je de track 'Hope is a Thing with Feathers' (afkomstig van hun laatste album uit 2003) en als je meer wilt horen, download dan hun naar zichzelf vernoemde debuutalbum (96 kbps).

peter Zondag 22 Mei 2005 at 1:56 pm | | overig

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.