Black Eyed Peas

Met hun derde album 'Elephunk' brak de Amerikaanse formatie Black Eyed Peas vorig jaar wereldwijd door. En geheel terecht, want hun mix van rap, hiphop en funk ligt lekker in gehoor en spreekt een groot publiek aan. Hun begin juni te verschijnen nieuwe album 'Monkey Business' is een logisch vervolg op de succesformule, waarbij nadrukkelijk de focus op mainstream en 'crossover' wordt gelegd, getuige de gastbijdragen van Sting, Justin Timberlake en Branford Marsalis. Niet alle tracks pakken even goed uit (zo is bijvoorbeeld 'My humps' een tenenkrommend rapnummer met een bedroevend slechte tekst), maar gelukkig hapt het merendeel van het album lekker weg (zoals de zwaar op Dick Dale's surfklassieker 'Misirlou' geïnspireerde openeningstrack 'Pump It Up' en het opzwepende 'Disco Club').

'Monkey Business' is precies wat je verwacht van de Black Eyed Peas, en dat is tegelijk erg jammer - want nu klinkt het meer als een half geslaagde herhalingsoefening. Misschien moet ik niet zo zeuren, want fans krijgen precies wat ze wensen, en dat is ook wat waard. Overigens waart er een (al dan niet bewust uitgelekte) promo rond over het internet, met vier complete tracks (waaronder 'Pump it up') en twee snippets. Je kunt deze downloaden via Rapidshare (klik op Free, wacht een minuutje en downloaden maar). Edit: het bestand is verwijderd van de Rapidshare-servers.

peter Zondag 22 Mei 2005 at 7:19 pm | | review

Eén reactie

hoi

saskia, (E-mail ) - 29-04-’07 17:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.