Sandra

En zoals dat wel vaker gaat, zat er opeens iemand in hoofd. Deze keer kroop de Duitse zangeres Sandra naar de oppervlakte van mijn bewustzijn. Midden jaren tachtig had ze enkele grote hits (waaronder 'Maria Magdalena' en 'In the heat of the night') om daarna, zo leek het, in de vergetelheid te zakken. Schijn bedriegt, maar eerst wat leuke feitjes.

Sandra Lauer werd op 18 mei 1962 geboren in Saarbrucken en zong op jonge leeftijd in de meidengroep Arabesque. Het wilde allemaal niet zo heel erg vlotten, totdat ze in 1982 de van origine Roemeense componist en producer Michael Cretu in een platenstudio tegen het lijf liep. De twee werden verliefd (en trouwden enkele jaren later), richtten een groep op (waarbij Cretu voornamelijk achter de schermen bezig was) en in 1985 was het raak. Na enkele succesvolle albums te hebben gemaakt, vond Cretu het wel weer welletjes en richtte hij zijn aandacht op een ander project: Enigma. De eerste singe 'Sadeness (part one)' werd direct een wereldhit, en sleurde het debuutalbum 'MCMXC A.D.' in zijn kielzog mee. Voor de zang (of voor het gehijg, wat je wilt) schakelde Cretu zijn vrouw in.

Opvallend vind ik dan weer dat er voor de clip van 'Sadeness' een model was ingehuurd, en bleef Sandra buiten beeld. Om een lang verhaal kort te maken: Enigma is uitgegroeid tot een wereldact, Sandra brengt daarnaast nog af en toe (niet zo heel erg goede) soloalbums uit en in deze open dir vind je een groot aantal tracks uit haar jaren tachtig-periode (en vergeet niet een kijkje te nemen in de parent!).

peter Maandag 23 Mei 2005 at 10:35 pm | | flashback

Eén reactie

Ik hoor liever Sandra’s ‘Everlasting Love’ dan die van Jamie C.
In de parent dir staat o.a. Modern Talking!

HD, (URL) - 24-05-’05 20:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.