101 Strings Orchestra

Wie in de jaren zestig wilde chillen, kon niet om de easy listening van de 101 Strings Orchestra heen. De groep werd in 1957 opgericht door producer Dick L. Miller en heeft tot diep in de jaren tachtig honderden albums uitgebracht, waarop tracks van bekende artiesten en klassieke componisten grondig werd ver-easy listenend. De leden van 101 Strings Orchestra werden door Miller gerekruteerd uit onbekende Europese combo's - dat was een stuk goedkoper dan dure Amerikaanse muzikanten in te huren.

Ik kan me zo voorstellen dat je een beetje melig wordt van al die cheesy covers, en regelmatig bracht 101 Strings dan ook een wat experimenteel getint album uit. Millers experimenteerdrang bereikte in 1968 een hoogtepunt met het waanzinnige en futuristische 'Astro Sounds From Beyond the Year 2000', dat voor velen simpelweg een stap te ver was. In plaats van rustgevende liedjes, waren op het album psychedelische tracks te horen, waarbij veelvuldig gebruik werd gemaakt van vervormde gitaren, bizarre geluidseffecten en een mini moog. Songtitels als ''Astral Freakout', 'A Disappointed Love With a Desensitized Robot' en 'Trippin' on Lunar 07' zeggen hoogstwaarschijnlijk al genoeg.

De vele 101 Strings-fans konden 'Astro Sounds From Beyond the Year 2000' niet zo waarderen, en deden massaal hun beklag. Miller bezweek onder de druk (en werd door zijn platenmaatschappij om de oren geslagen met abominabele verkoopcijfers) en beloofde nooit meer een dergelijk bizar album uit te brengen. Sindsdien is 'Astro Sounds' een gewild verzamelobject en terwijl de meeste reguliere 101 Strings-albums vrijwel vergeten zijn, is 'Astro Sounds' aan een tweede jeugd begonnen. Download het album hier (zolang de voorraad strekt).

peter Zondag 29 Mei 2005 at 2:32 pm | | interessant

zeven reacties

Kijk, dit zijn leuke dingen voor de mensen.
Ik heb hier ook nog een aardige collectie easy listening, waar ook interessante dingen in zitten. Ik tip voor jou alvast “The sound of the 70’s” van Tony Hatch and his satin brass. Probeer die eens te scoren, dat is een toppertje in het genre. Heb hem zelf op LP, maar ben natuurlijk veels te lui om hem voor je over te zetten. Hahahahah. :P

Kratarknathrak, - 29-05-’05 17:45

Hey Araglin komt er geen sponstijd meer?????

Boefmans, - 30-05-’05 18:04

Keb hem gisteren ff naar beneden gesponst. Best wel lekkere tunes, en dan te beseffen dat het uit 1968 komt. Toen was ik 4!!!!!!

Mazerat, (E-mail ) (URL) - 31-05-’05 11:41

Jammer dat die Yousendit-link al weer dood is, want je hebt me verrekte nieuwsgierig gemaakt! Is er iemand die deze wel te pakken heeft gekregen in de gelegenheid om deze eens op rapidshare te zetten? (Heb er recent toch maar eens een premium-acountje genomen). Zou de muzikale lurkbehoefte weer fijn bevredigen :)

RRRobert, (E-mail ) - 06-06-’05 21:55

Check je mail robert; ik ben de beroerdste niet… :-)

Araglin, - 06-06-’05 23:11

Dank! Dank! Dank!Ow, en check reply :-)

RRRobert, (E-mail ) - 07-06-’05 22:53

Heeft misschien iemand de link voor me? Lijkt me echt supertof :D

Micha, (E-mail ) - 07-07-’07 20:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.