VNV Nation

Het nieuwe album van VNV Nation wist me te verrassen. Ronan Harris en Mark Jackson staan bekend om hun beukende electro-techno, en hun vorige cd 'FuturePerfect' stond dan ook grotendeels vol met fijne vloervullers. Met 'Matter + Form' gooit het tweetal het over een iets andere boeg: de nadruk is meer komen te liggen op variatie en wat minder op dampende beats. Hoewel er op de cd de nodige krakers zijn te vinden (zoals het opzwepende 'Chrome' en 'Entropy'), is er ook ruimte voor ballads, wat ambient-achtige tracks en uitstekende synthpop (zoals het verrassende 'Arena').

Niet alle nummers op 'Matter + Form' zijn even goed, vooral de rustige nummers (met name 'Colours Of Rain') kabbelen vaak maar zo'n beetje voort. De productie is echter uitstekend, maar het album mist een duidelijke richting en komt over als een bonte lappendeken. VNV Nation blijft echter niet hangen in het verleden (hoewel veel fans zich beklagen zich over het poppy-karakter van het nieuwe album) en blijft zich ontwikkelen, en dat is prijzenswaardig. Met een beetje goede marketing zou 'Matter + Form' wel eens een groot publiek kunnen bereiken. Op hun site vind je allerhande informatie en een speciale internetremix van 'Cold', hoewel dit nummer op moment van schrijven niet beschikbaar is. Luister, om eens kennis te maken, naar de niet bijster representatieve, maar wel erg fijne!, track 'Arena' (via Rapidshare).

peter Donderdag 02 Juni 2005 at 11:41 pm | | review

Eén reactie

ik heb vnv gezien in mechelen in belgie en moet zeggen het was weeral supergoe. inderdaad matter and form is een beetje anders maar hoe meer je hem beluisterd hoe beter hij wordt. ps ik ben ook big fan van front242 en al hun nevenprojecten also ook zeer zware fan van numan enz……. groetjes patrick

patrick, (E-mail ) - 16-06-’05 13:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.