KINK Aardschok

Zo af en toe heb ik zin in een stevig potje metal. De talloze internetradiostations (zie mijn linklijstje rechts) bieden in zo'n geval uitkomst. En vanaf vandaag is er een nieuwe metalzender in de lucht: KINK FM start vanavond met 'het eerste Nederlandse internetkanaal, dat uitsluitend hardrock en metal uitzendt. KINK Aardschok laat 24 uur per dag, 7 dagen per week non-stop alle hardrockstijlen de revue passeren.' Klinkt goed. Om tien uur vanavond wordt de zender officieel geopend door Dream Theater-drummer Mike Portnoy (zie onder). Zoals de naam al doet vermoeden, is KINK Aardschok een samenwerking tussen de zender en het Nederlandse metal- en rockmagazine Aardschok.

KINK FM-directeur Jan Hoogesteijn vertelt: ''Internet is bij uitstek geschikt als distributiemedium voor specifieke muziekkanalen. Het zal zich binnen een paar jaar, als breedband-internet gemeengoed is geworden, niet meer onderscheiden van FM-ontvangst. Het afgelopen jaar is KINK ClassX uitgegroeid tot een goed beluisterd internetstation. Nu is de tijd rijp een tweede zender te starten. Metal heeft al sinds jaar en dag een grote groep trouwe fans die momenteel nauwelijks wordt bediend. KINK Aardschok springt daarop in'', aldus Hoogesteijn.

KINK Aardschok gaat dus pas vanavond online, maar als je nu naar de site surft en de Windows Media-stream aanzwengelt, krijg je een promo te horen en vervolgens.... klassieke muziek. 'Dies irae' van Mozart, wat zweverige Gregoriaanse gezangen, dark ambient ? in de verste verte geen gitaren te bekennen. Waarschijnlijk wordt er geprobeerd een geheimzinnige sfeer te creëren. Na 10 minuten duikt er een vervormde stem op die een stukje uit Openbaringen citeert (Hier is de wijsheid: die het verstand heeft, rekene het getal van het beest; want het is een getal eens mensen, en zijn getal is zeshonderd zes en zestig...), wat koren op de molen is voor gebedsgroep Bergum natuurlijk, en begint de promo van voren af aan. Nu ja, ik denk dat ik KINK Aardschok wel even aanzet vanavond. Edit: het aantal decibellen is inmiddels behoorlijk opgeschroefd.

peter Zaterdag 18 Juni 2005 at 12:17 pm | | overig

twee reacties

gaafe metalzender goeie muziek echt top ga zo door

metalfreak666, (E-mail ) - 09-10-’07 13:29

Geachte Jan Hoogesteijn. Hierbij een tip van mij om Kink FM komende maandag al in de ether te brengen: m.i.v. komende maandag 1 oktober komt de 1602 kHz AM vanuit Harlingen-Haven vanaf het zendschip de Jenni Baynton (zie http://www.radiolichtschip.nl/ ) vrij, dit dagelijks van 07 tot 19 uur omdat dat Cyber Gold hierop nu uitzendt dan stopt!

Dan is Kink FM toch meteen in de ether want het FM-pakket van Fresh FM moet door het Agentschap Telecom eerst (weer) worden geveild vóórdat welke partij dan ook hierop kan gaan uitzenden.
Deze AM-zender is tot ongeveer ten noorden van de lijn Rotterdam – Enschede goed te ontvangen!

Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. :-)

Nico uit Gouda, - 29-09-’18 17:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.