The Gathering

The Gathering heb ik tot 'Nighttime birds' uit 1997 een erg leuke band gevonden. Na dit album verloor ik Anneke van Giersbergen en haar mannen ietwat uit het oog. De muziek sprak me niet zo heel erg meer aan; de groep ontwikkelde zich van een pure deathmetal-band tot symfonische rockband, waarbij steeds nadrukkelijker de banden met het verleden werden losgesneden. Begin dit jaar zag ik The Gathering spelen tijdens het jaarlijkse Wave-Gotik-Treffen in Leizpig, en was aangenaam verrast. Het speelplezier droop van de groep af, en als The Gathering aanstaande zaterdag in de Amsterdamse Melkweg weer net zo'n aanstekelijke show weet weg te geven, hebben ze mijn zieltje weer gewonnen.

Edit: een geweldig optreden van bijna twee uur; je zou niet zeggen dat de groep al het hele jaar aan het touren is, want ze kwamen superenthousiast over. En inderdaad: het zwangere buikje van Anneke was al zichtbaar...

Araglin Vrijdag 08 Oktober 2004 at 10:04 pm | | concerten

drie reacties

En mijn zieltje ook! Wat een leuke foto van Anneke trouwens! Ik vind ‘t zo’n leuke meid als ze op het podium staat..

Nymphaion, - 08-10-’04 23:18

Leuk zeg! Toevallig heb ik net vorige week een persbericht gemaakt ivm hun optreden hier in Leeuwarden. Ze is zwanger. :-)

TekNoir, (E-mail ) (URL) - 10-10-’04 12:43

Ik heb er ook zo van genoten!
En het was leuk jullie weer eens te zien!

Groetjes, Gaby

Gaby, (E-mail ) - 22-10-’04 08:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.