Weezer

'Make Believe', het nieuwe album van Weezer, heb ik even de tijd gegeven. Toen ik het album een maand of wat voor het eerst beluisterde, vond ik het niet bijzonder opvallend. Ik kende Weezer vooral van de melige hits ('Buddy Holly' en 'Island in the Sun') en 'Make Believe' vond ik maar zozo. Misschien moet ik het album wat tijd gunnen en even laten rijpen, dacht ik. Nu, na enkele luisterbeurten en na kennis gemaakt te hebben met de overige albums van de Californische groep, vind ik Weezers vijfde album nog steeds behoorlijk middelmatig.

'Make Believe' heeft wel wat weg van het debuut uit 1994 en de opvolger 'Pinkerton'. Puntige rockliedjes dus, met een catchy refreintje. Alleen: echt boeien wil het nergens, en de ironisch zwartgallige songteksten van Rivers Cuomo zijn in de meeste gevallen behoorlijk knullig. Zo ongeveer halverwege begint het album door zijn oppervlakkigheid zelfs ietwat te irriteren. Producer Rick Rubin heeft Weezer weliswaar (gelukkig) geen retro-wave jasjes aangetrokken, maar de groep een sound aangemeten waarmee je tien jaar geleden nog wel goede sier kon maken - nu niet meer.

O ja, als extraatje vind je op het album soort 'Making of' in de vorm van een Quicktime-filmpje. Ook dit is niet bijster interessant: tien minuten gebabbel van de bandleden, aangevuld met wat clipfragmenten. De personen die ik graag had willen horen vertellen over de nieuwe cd (Cuomo en Rubin) komen niet aan bod.

peter Dinsdag 05 Juli 2005 at 11:57 pm | | review

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam te voorkomen, vraag ik je vriendelijk om de volgende vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.